Petzäll ljög om fylleskandalen

Av: David Levin

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu tar SD:s riksdagsledamot timeout från alla uppdrag

1 av 3
William Petzäll, 22, fick tillbringa natten till lördagen i fyllecell. Enligt polisen var han dessutom hög på tabletter. I går berättade han, i ett pressmeddelande, sanningen om vad han hade tagit för medel. Då valde SD att radera hans uttalande från nätet.

Hur ska du ha det Petzäll?

Först skyllde riksdagsledamoten fylleslaget på att ”han snavade”.

Senare var det medicinens fel ... och, okej då, även alkoholens.

Och när bekännelsen äntligen var klar – så tog partiet tillbaka allt igen.

Riksdagsledamoten William Petzäll, 22, har svårt att minnas vad som hände i fredags kväll. Och på lördagsmorgonen fick han ett tufft uppvaknande.

– Det känns som om någon har skjutit mig rakt

i pannan, sa Petzäll till Aftonbladet på lördagsförmiddagen.

Han delar lägenheten i Trelleborg med sin före detta flickvän. På fredagskvällen festade de där med ett tiotal andra.

En av festdeltagarna larmade polisen som strax före midnatt kom till lägenheten – för andra gången den kvällen. Den här gången tog polisen med sig riksdagsledamoten, som befann sig i trapphuset – redlöst berusad. Först fördes han till sjukhus med ambulans. Där konstaterade man att Petzäll kunde tillbringa natten i fyllecell.

”Gick in i tv:n”

Enligt polisen hade han slagit sönder inredning och saker i lägenheten. Men riksdagsledamoten förnekar:

– Det som hände var att jag gick in i tv:n så att den välte.

William Petzäll säger att han hade druckit två flaskor av ”något mousserande vin”. Enligt Skånepolisen var Petzäll dessutom hög på tabletter, något som han först förnekade.

– Några tabletter finns det ingen inblandning av, påstod Petzäll vid 12-tiden.

Recept efter överfall

Men senare under gårdagen, i ett pressmeddelande, berättade riksdagsledamoten att han tagit starka ångestdämpande medel. Tabletterna fick SD-politikern utskrivna efter en traumatisk händelse förra året, då han överfölls av en psykiskt sjuk man.

”Jag borde ha förstått att dessa mediciner inte bör kombineras med intag av alkohol, men detta var ändå vad som skedde under gårdagskvällen”, skriver Petzäll i ett pressmeddelande.

Sedan kom en ny vändning.

Raderades från nätet

William Petzälls beskrivning av händelsen raderades från pressmeddelandet som låg ute på internet.

– Det togs bort ett uttalande därför att vi har fått olika uppgifter om vad som har skett och vad han menar har skett, säger SD:s pressekreterare Martin Kinnunen till Aftonbladet.

SD meddelade i går att William Petzäll omedelbart tar timeout från alla sina uppdrag, och att han ska söka hjälp för sina problem.

– Det är naturligtvis oacceptabelt av en riksdagsledamot. Vi har kommit överens med William Petzäll om att han omedelbart tar en timeout från sina politiska uppdrag, säger Sven-Olof Sällström, SD:s vice gruppledare i riksdagen.

Det finns ingen brottsmisstanke mot William Petzäll.

Publicerad: