Kates ja förändrade cybervärlden

Kate blev hertiginna på Wikipedia – William fortfarande ungkarl

Cybervärlden var först. När ärkebiskopen förklarade Prins William och Kate som äkta makar och hon gick från enkla Kate till hertiginnan Catherine var det redan ändrat på Wikipedia.

Wikipediagrundaren Jimmy Wales hade ett finger med i spelet – redan klockan 10.20 gav han henne en passande kunglig profil.

När världens ögon blickade mot Westminister abbey, där prins William och Kate skulle säga ja och amen och bli man och hustru, förändrades cyberrymden. Wikipediagrundaren Jimmy Wales hade tagit på sig uppdraget att uppdatera Kate Middletons wikipediasida. Han var tidigt ute och ändrade hennes profil redan klockan 10.19 från "Kate Middleton" till "Catherine Duchess om Cambridge".

– Ja, jag är precis en så stor wikipediatönt att jag väntade med fingret på musknappen, skriver Jimmy Wales på mikrobloggen twitter.

I fortsättningen kan den som söker på Cambridge hamna på nya Kate och kunna läsa alla detaljer om hennes fina parti och nya titlar. Prins Williams wikipediasida har också fått sig en uppdatering.

Kates sida på svenska Wikipedia uppdaterades också efter bröllopet – men prins William var fortfarande ogift där när klockan hade slagit 13.22.

Prins William blev på bröllopsdagen utsedd till hertig av Cambridge, en titel han förlänades av drottning Elizabeth II, och Kate Middleton kommer att bli hertiginna av Cambridge när de två har gift sig, meddelade Buckingham Palace enligt TT.

Kungliga brudgummar får enligt traditionen minst en titel på sin bröllopsdag. Den senaste hertigen av Cambridge var prins George (1819–1904), barnbarn till kung George III.

"Drottningen har i dag haft nöjet att tilldela prins William av Wales ett hertigdöme. Hans titlar kommer att vara hertig av Cambridge, greve av Strathearn och baron Carrickfergus", meddelade hovet.

Publisert: