Cancersjuka Abby, 4, fick "gifta sig" med sin favoritsköterska

Publicerad 2015-07-20

"Var den bästa dagen i mitt liv"

Fyraåriga Abby är sjuk i leukemi. Hennes högsta önskan var att få gifta sig med sjuksköterskan Matt Hickling – en önskan som nu gått i uppfyllelse.

Abby, 4 år, är sjuk i leukemi och vårdas på Albany Medical Centre i New York. Sedan ett år tillbaka är sjuksköterskan Matt Hickling hennes favorit.

Hon tycker så mycket om honom att hon ville gifta sig med honom.

Ordnade överraskning

Matt fick via Abbys mamma reda på att fyraåringen sagt att hon sett fram emot nästa sjukhusbesök – för då skulle hon och Matt gifta sig.

Vilket kom som något av en överraskning för sjuksköterskan. Men han var snabb att agera.

På mindre än ett dygn fixade han, tillsammans med övrig sjukhuspersonal, ett "bröllop".

"Altargång" kantad av rosenblad

"Vigseln" ägde rum på sjukhuset i förra veckan.

Tillsammans med sin mamma skred fyraåringen fram längs med "altargången" bestående av rosa rosenblad – perfekt matchade med Abbys blombukett och brudklänning.

Personalen nynnade brudmarschen och Abbys läkare agerade vigselförrättare.

Läkaren hann dock inte säga många ord innan Abby rusade fram, kramade om Matt och frågade: "Vill du gifta dig med mig?".

– Jag tvekade inte att säga ja, säger sjuksköterskan som med Abbys mammas tillåtelse, skrivit om högtidsdagen på Facebook.

Ett år kvar av cancerbehandling

Bröllopet var komplett med Matt i smoking-tröja, Abby i brudklänning, ringbyte och bröllopstårta att fira med. Efter "vigseln" skjutsade Matt runt Abby i en rosa liten leksaksbil pyntad med burkar och en "nygifta"-skylt.

– Matt är häftig och snäll, säger fyraåringen till WNYT.

Abby får dagligen cellgiftstabletter och genomgår lumbalpunktion var tredje månad. Hon har fortfarande minst ett år kvar av behandling.

Nu hoppas sjukhusets personal att minnet av "vigseln" ska ge henne extra energi.

– Förhoppningsvis kommer hon kunna se tillbaka på den här dagen med ett leende de dagar då hon har det som allra tuffast, säger Matt till WNYT.

Se videon från "vigseln" nedan.

Lori Ciafardoni

ANNONS

Följ ämnen i artikeln