Leonores exklusiva barnklubb

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 17 | Foto: PETER VAN DEN BERG
Typisk gata i Belgravia.

NYHETER

LONDON. Sushikurser, yogaklasser och en skivstudio.

I London leker Leonore på en exklusiv medlemsklubb – för barn.

– Jag såg Madeleine och hennes dotter måla och vara kreativa, säger en medlems pappa till Aftonbladet.

Söder om Hyde Park och väster om Buckingham Palace Gardens ligger flera av Londons mest exklusiva kvarter. Husen är stora och vita, ofta med tjocka pelare, enorma fönster och lyxiga blomsterdekorationer. Mellan dem ligger små inhägnade trädgårdar som endast de boende har tillgång till och flera av gatorna har egna betjänter i uniform. Här bor Chelseaägaren och oljemiljardären Roman Abramovich, popikonen Madonna, musikalguden Andrew Lloyd Webber – och nu även familjen Bernadotte-O’Neill.

”Väldigt jordnära”

Det var inte någon slump att det var hit prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill flyttade med barnen Leonore och Nicolas för någon månad sedan. Chris växte upp här på en av landets dyraste gator, Eaton Square, och hans mamma Eva O’Neill bor fortfarande kvar i området. Här rör sig världskändisar ganska ostört.

– Att hon valt detta område visar att hon är väldigt jordnära. För det finns många andra delar av London där kändisar bor som är mycket mer flashiga, säger Philippe, 37, från Tyskland.

Han sitter på ett av områdets många pittoreska fik och smuttar på en morgoncigarr tillsammans med frun Nathalie efter att ha lämnat sin dotter på en av Londons finare skolor.

– Det var svårt att få in henne här, men här kan man vara säker på att barnen kommer att klara proven. Sen har de coola aktiviteter som fäktning och balett, säger Philippe. Han nämner även goda kontakter med privatskolan Eton, där prinsarna William och Harry gått, som en fördel.

Barnen som strömmar in i skolan har på sig blå uniformer med gula kanter – som gjorda för en svensk prinsessa. Men tills det är skoldags för Leonore, 19 månader, så roar hon sig på en exklusiv medlemsklubb – för barn.

Sushikurser och pilates

Purple Dragon ligger i ett nytt byggnadskomplex ett stenkast från Chelsea Bridge. Området är hårdbevakat av polis, vakter och kameror i varje hörn, men väl inne i byggnaden finns oändliga lekmöjligheter. Här finns en skivstudio där barnen kan spela in egna album och själva fotografera sina omslag, en swimmingpool och ett enormt lekrum där leksakerna byts ut var tredje vecka. Andra aktiviteter för medlemmarna, som måste vara under 12 år, är sushikurser, pilates, bebisyoga eller barnramsor på mandarin.

Medan barnen leker kan föräldrarna snygga till sig i nagelsalongen – eller sätta sig i en stor läderfåtölj och njuta av mat från en närliggande restaurang med Michelinstjärna. Men det behöver inte vara så komplicerat.

– Vi såg Madeleine där med sin lilla dotter. De lekte med några målarfärger och var kreativa, säger en pappa.

– Hon var väldigt jordnära och såg ut som en vanlig kvinna i 30-årsåldern, som någon av mina vänner. Hon var väldigt cool.

Hans fru håller med:

– Hon sprang helt efter sitt barn och var som alla andra mammor där. Hon verkade väldigt kärleksfull och tvättade dotterns hand efter att de hade målat. Om jag inte känt igen henne från tidningarna så hade hon bara varit en av oss andra.

Medlemsklubbar för barn är en ny trend bland Londons rikaste och trots att man för ett års medlemskap får betala 4 850 pund – omkring 62 000 kronor – så har Purple Dragon en lång väntelista.

Lyxlivet i London

Restauranger

För två år sedan öppnade lyxrestaurangen Ametsa with Arzak Instruction i Halkin Hotel nära Buckingham Palace Gardens. Dess gulddekorerade tak passar perfekt för en prinsessfamilj. Den spanska familjerestaurangen med rötterna i San Sebastian fick en stjärna i Michelinguiden och är en av Londons bästa på baskisk mat. I området finns även den indiska lyxrestaurangen Amaya, som också belönats med en Michelinstjärna, samt kändiskockarna Gordon Ramsays och Heston Blumenthals restauranger.

Shopping

Norr om prinsessfamiljens nya område ligger jättevaruhuset Harrods där Londons rika älskar att gå loss bland de exklusiva varorna. Beckham, Bieber eller Bernadotte – personalen här har sett det mesta. Specialdesignade lyxbilar står alltid parkerade utanför, fast vill man hålla låg profil går det att ta bakvägen in. Annars ligger Kate Middletons favoritshoppingstråk, King’s Road i Chelsea, inte heller långt bort.

Kaféer

Bland de mysiga små kaféerna i området utmärker sig Peggy Porschens rosa cupcakefik. Hit går Belgraviamammorna gärna med barnen efter skolan. Det är Kate Middletons favoritställe och personalen berättar att de gjort både Kate Moss och Stella McCartneys bröllopstårtor. Andra kunder är Sir Elton John, Madonna och prins Charles. Men det finns plats för fler kungligheter.

– Kommer prinsessan Madeleine hit så är det nog jordgubbs- och champagnecupcaken som gäller, säger Ellie Pomeroy vid disken, innan hon påminner sig:

– Peggy Porschen har ju också en egen version av en svensk prinsesstårta!

Parker

Vill Leonore och Nicolas ha lite större plats än de får på de inhägnade privata trädgårdar som de boende har tillgång till, så ligger två stora parker i anslutning till deras nya Londonhem. Både Buckingham Palace Gardens, bakom slottet, samt enorma Hyde Park ligger på gångavstånd. Vill de helt och hållet slippa turistmassorna ligger den större och mindre kända Battersea Park på andra sidan Themsen.

Grannar

Madeleine och Chris sällar sig till en angenäm skara grannar. Oljemiljardären Roman Abramovich, sångerskan Sarah Brightman, musikalguden Andrew Lloyd Webber, modemogulen Elle Macpherson och tv-personligheten Nigella Lawson är några av de andra boende i området där även supermodellen Cara Delevingne vuxit upp. Och skulle Madde och familjen sakna det kungliga så har de alltid Storbritanniens drottning Elizabeth II på gångavstånd.

Publicerad: