Knarkkungen ”El Chapo” har gripits

1 av 31 | Foto: Skådespelaren Sean Penn intervjuar Joaquin "Chapo" Guzman i Mexiko.
NYHETER

Mexikos president Enrique Peña Nieto uppger på Twitter att den ökände drogkungen El Chapo gripits, skriver Reuters.

Joaquín ”El Chapo” Guzmán flydde i en kilometerlång tunnel från ett högsäkerhetsfängelse för sex månader sedan och har fram tills nu lyckats hålla sig undan från polisen.

Den mexikanska knarkkungen El Chapo har gripits, uppger landets president Enrique Peña Nieto på Twitter.

El Chapo flydde den 11 juli i år genom en kilometerlång tunnel som grävts från duschen i hans cell i högsäkerhetsfängelset Altiplano utanför Mexiko City.

I sex månader har polisen varit i jakt på knarkkungen som flera gånger varit nära att gripas.

”Vi har honom”

Enrique Peña Nieto skriver på Twitter: ”Uppdraget slutfört: Vi har honom.” Han fortsätter med att skriva att gripandet ”är en viktig framgång” för Mexiko.

Mexikansk polis uppger att El Chapo lokaliserades för flera dagar sedan. Enligt nyhetsbyrån AP dödades fem personer vid en räd som ledde till gripandet. Ytterligare sex har gripits. Skottväxling ska ha brutit ut, där mexikanska marinsoldater deltog, i staden Los Mochis i El Chapos hemstat. En mexikansk marinsoldat skadades i samband med skottlossningen.

Hade raketgevär

Enligt AP hittade marinstyrkorna två bepansrade bilar, åtta gevär, ett handeldvapen och en raketgevär i räden där El Chapo greps. Foton visar att knarkkungen var tungt beväpnad i det vita huset där han och hans kumpaner höll sig undan.

Amerikanska antidrogpolisen, DEA, säger i en kommentar att man är ”extremt nöjd” med att Joaquín ”El Chapo” Guzmán gripits samtidigt som man gratulerar den mexikanska regeringen till insatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM