103-åriga bloggaren Dagny är årets senior

1 av 2

avMatilda Andersson

NYHETER

På torsdagen utsågs 103-åriga bloggerskan Dagny Carlsson till ”årets senior” av SPF Seniorernas medlemstidning Senioren.

– Det skadar inte att folk vet hur bra de har det idag. Ingen ska komma och säga till mig att det var bättre förr, säger hon till tidningen.

Hon blev känd som den hundraåriga bloggaren och beskriver sig själv som ”en tuff tant, som gillar det mesta”. Där hon gillar det roliga mest.

På torsdagen utsågs 103-åringen till årets senior av tidningen Senioren. Hon tror själv att hon är så populär på grund av sin höga ålder.

– Det är ingen som förväntar sig något av en som är så gammal som jag, säger hon till Senioren.

”Ingen ska säga att det var bättre förr”

Hon har över en miljon besökare på bloggen där hon skriver om allt som faller henne in. Roligast tycker hon är att skriva om hur det var förr.

– Det skadar inte att folk vet hur bra de har det idag. Ingen ska komma och säga till mig att det var bättre förr. Men en sak var nog bättre, och det var sammanhållningen människor emellan. Man hjälpte varandra, man var tvungen att göra det.

Dagny har tidigare fått sitt liv dokumenterat i SVT-serien ”Det är inte så dumt att bli gammal – Livet börjar vid hundra”.