Jobb & karriär

Bli ultraproduktiv som småföretagare

NYHETER

Det finns bara ett visst antal timmar per dygn.

Se då till att få ut det mesta av dem.

Här är knepen som gör dig mer effektiv.

”Tid är inte något man har – utan något man tar”. För de företagare som lyckas ta tag i sin tid – och använda den rätt blir livet enklare. Trots att dessa personer inte har fler timmar per dygn, så åstadkommer de mer. Och det finns knep man kan ta till för att bli en ultraproduktiv, det skriver Forbes.

✓ Undvik att röra saker två gånger

Spara inte ett samtal eller ett mail till senare. Det drar bara ut på tiden och innebär slöseri. Ha som regel att så fort det kommer upp – hantera det. Antingen genom att du löser det själv eller att du delegerar det.

✓ Förbered morgondagen

Avsluta varje dag med att göra dig redo för morgondagen. Att komma till ett ”dukat bord” innebär att onödiga startsträckor undanröjs. Ett par minuter klockan fem kan göra att du redan klockan åtta kan vara upp i ”100 km/h”.

✓ Gör det svåraste först

Alla drar sig för det obehagliga. Oavsett om det är ett olustigt möte, samtal eller tråkig uppgift. Börja med den mest fruktade uppgiften – så känns allt annat efter enklare. Tvärtom och du går in i väggen snabbare än kvickt.

✓ Släck inte bränder – förhindra dem

Identifiera vad som är produktivt och när din tid går åt till att släcka bränder (snabblösa akuta saker), Ägnar du för mycket tid åt att bara lappa ihop saker som måste göras? Går det ut över det mer långtgående strategiska målen? För att bli mer produktiv måste du kunna identifiera när din prestation hämmas av att tiden går åt till brandsläckning. Ignorera eller delegera.

✓ Håll agendan

En av de största tidstjuvarna i många företag är möten. Ostrukturerade möten drar ut på tiden och åstadkommer inte alltid det man önskat. Genom att informera alla deltagare att man strikt kommer hålla sig till agendan – och sedan göra det motiverar även andra till att bli mer effektiva.

Mitt Företag

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Jobb & karriär

ÄMNEN I ARTIKELN

Jobb & karriär

Starta eget