Utelåsta kaptenen var med på dödsflygningen för sin familjs skull

NYHETER

Begärde förflyttning från långflygningar för att kunna umgås med familjen

1 av 64

In i det sista försökte han rädda passagerarnas liv.

Fram till nyligen flög kaptenen Patrick Sondenheimer långflygningar för Lufthansa.

Så sent som i maj förra året sökte han förflyttning till Germanwings för att kunna umgås mer med sin familj.

Bara ett par minuter innan kraschen i de franska alperna hade Patrick Sondenheimer lämnat över spakarna till sin co-pilot Andreas Lubitz för att gå på toaletten.

I den svarta lådan finns ljudupptagningarna från katastrofen och Patrick Sondenheimer, som kanske först av alla förstod vad som var på väg att hända, vrålar åt sin styrman att ''För guds skull, öppna dörren!''.

Det hörs kraftiga slag mot dörren när kaptenen försöker bryta sig in och alltmer desperat skriker: ''Öppna den jävla dörren!''.

Hade levat i dag

Naturligtvis är inget öde mer tragiskt än något annat i flygkatastrofen som följde.

Men om inte den 34-åriga Patrick Sondenheimer varit så mån om sin familj och velat spendera så mycket tid som möjligt med sin fru och två små barn hade han förmodligen levat i dag.

Han hade hunnit kvalificerat sig för långflygningar för moderbolaget Lufthansa men begärde förflyttning i maj förra året för att flyga de kortare flygningar som Germanwings gör, skriver brittiska Mirror.

''Spred glädje''

Elke Bonn som förestår den katolska förskolan där Patrick Sondenheimers barn går berättar för tyska Bunte att han var ''en utåtriktad, entusiastisk och hjälpsam man som spred glädje''.

Att bli pilot hade varit en dröm för Patrick Sondenheimer sedan han var liten och för familjen är det outhärdligt att se nyheterna om hans död på varje tevekanal.

''En idiot som gjorde det''

– Han var bara 34 år, han satsade på sin utbildning så att hans dröm skulle gå i uppfyllelse. säger hans farmor Marianne Sondenheimer till Mirror.

– Och nu det här. Jag kan inte förmå mig att se på teve längre. Min sonson är död på grund av en idiot som gjorde det här mot hela planet och dödade så många människor. Jag kan inte förstå hur han kunde göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM