Man efterlyst för misstänkt mord – jagas i stora delar av landet

avChristoffer Nilsson, Gustaf Tronarp, Oskar Forsberg, Staffan Dickson

1 av 4

En man har anhållits i sin frånvaro och jagas av ett stort polispådrag efter ett grovt våldsbrott i Strömsund i Jämtland.

Enligt uppgift till Aftonbladet har en kvinna hittats död i sin bostad.

– Hon var alltid glad och lättsam, säger en kvinna som har bott i området i 17 år.

Tipsa | Aftonbladet

En adress i Strömsund i Jämtland spärrades på onsdagskvällen av efter misstankar om ett grovt våldsbrott.

– Det var vid 17.30 i går som ärendet kom till vår kännedom. En anmälare hörde av sig till oss med information som ledde till fortsättningen, säger Hans Ängquist, vakthavande befäl på polisen i Jämtland.

Åklagare inkopplad

Polisen har under hela dagen varit mycket förtegen kring detaljer om ärendet, med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Vi måste vidta vissa åtgärder innan vi berättar mer om vad som hänt. Du får dra dina egna slutsatser av det, säger Hans Ängquist.

Polisen bekräftar dock att stora resurser satts in.

– Det jag kan säga är att vi befinner oss vid adressen med flera polispatruller och håller på med utredningsåtgärder. Adressen är avspärrad, säger Ängquist, och fortsätter:

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning och förhöra intressanta personer.

Förundersökningen leds av åklagaren Karin Jonsson Ryd.

En anhållen

På den avspärrade adressen har en död kvinna hittats.

– Jag blev väldigt förvånad av att det var hon. Jag har pratat med henne flera gånger, hon var alltid glad och lättsam. Det är tragiskt, säger en kvinna som har bott i området i 17 år.

Polisen har anhållit en man i sin frånvaro, misstänkt för brottet. Enligt Expressen är han på flykt söderut och jagas i stora delar av landet.

– Det jag kan bekräfta är att vi söker en man. Jag vill inte gå in på vad som hänt eller några detaljer kring det misstänkta våldsbrottet, säger Peder Jonsson, presstalesperson på polisen i Jämtland.

Fick meddelande

Vid 17.30-tiden på torsdagseftermiddagen fick polisen tips om ett meddelande i en plastficka som satts fast under ett torkarblad på en polisbil utanför brottsplatsen. Strax därefter kom det dit en polis som tog på sig en plasthandske, tog tag i meddelandet och sedan snabbt körde iväg.

Meddelandet visade sig dock inte ha med utredningen att göra.

– Det var ett meddelande från fastighetsskötaren, säger Peder Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Strömsund