Nyheter

Rånarna gömde sig i Claudias förråd

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

Den lugna fredagskvällen fick ett abrupt slut när Claudia Virtanens tomt fylldes med poliser. De två män som jagades av polisen efter ett väpnat bilrån i Danderyd gömde sig i hennes förråd.

– Man tror att nu ska någon komma och ha ihjäl oss, säger hon.

Claudia Virtanen bor i ett radhus i Tullinge och på fredagskvällen är hon hemma med tre av sina fyra döttrar. Men fredagslugnet byts snabbt ut mot skräck när ena dottern ser en främmande man med en hund i trädgården.

– En av mina döttrar kommer och säger att det står någon utanför och att en hund skäller. Mannen skriker ”gå ut”, berättar Claudia Virtanen.

”Starkt sken”

Hon säger åt sina döttrar att gå in i huset samtidigt som hon själv går mot fönstret för att se vad som händer. Det enda hon ser är skenet från en starkt lysande ficklampa. Claudia Virtanen visste inte då att det var en polisman som stod utanför fönstret och att de misstänkta rånarna satt i hennes förråd.

– Man blir ju livrädd när man bara hör hur någon skriker ”kom ut”. Man tror att nu ska någon komma och ha ihjäl oss, säger hon.

Hon säger åt sin ena dotter att ringa till polisen. Själv ringer Claudia Virtanen till sina grannar för att höra om de kan se vem det är som står i hennes trädgård. Efter en liten stund talar hon själv med polisen i telefon och får då veta att det pågår en uttryckning på hennes tomt.

”Drar ut två män från vårt förråd”

– Då stormar det in jättemånga poliser på tomten och drar ut två män från vårt förråd, berättar hon.

När Aftonbladet pratar med Claudia Virtanen är hon lugn. Men hon beskriver händelsen som traumatisk.

– Det är klart att vi var väldigt rädda när det pågick. Men jag är ganska redig när det gäller och bad en av döttrarna att ringa till polisen.

Hon är tacksam över att männen valde att stanna i hennes trädgård.

– Tänk om de här männen hade kommit in istället. Då vet man inte vad som hade hänt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert: