Man klämdes fast under husvagn

NYHETER

Vårdas på intensiven

Foto: DAVID HÅRSETH/DAGSMEDIA

En man klämdes fast under en husvagn på en camping i Molkom i Värmland.

Brandmännen fick lyfta upp husvagnen för att ambulanspersonalen skulle få ut honom, men han ska ha varit vid medvetande.

– Som jag förstår det är det en balk under som klämde över ryggen på honom, säger campingansvarige Ragnar Danielsson.

Mannen har fått skador på bröstkorgen och vårdas på intensiven, enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad. Hans tillstånd är allvarligt.

– Han skulle meka och hissade upp husvagnen på en domkraft. Och på nåt vis åkte den av och han hamnade i kläm under. Några som skyndade till kunde få bort honom från själva klämningen. Men han låg kvar under husvagnen så vår uppgift var att få bort husvagnen från honom, säger Björn Johansson på räddningstjänsten i region Karlstad.

Björn Johansson uppger att mannen är allvarligt skadad, men att han var vid medvetande när han åkte in till Centralsjukhuset i Karlstad.

Har krismöte

Mannen är en säsongscampare som bor i vagnen med sin familj. Han ska vara i 45-50-årsåldern, uppger Ragnar Danielsson. Olyckan skedde vid halvtiotiden på lördagskvällen.

– Vi har ett krismöte i restaurangen för familjen, och försöker ordna boende till dem, säger campingens ansvarige Ragnar Danielsson.