Man med farliga ämnen i 2 dygn långt dödläge med polisen

NYHETER

80 evakuerade i nordvästra London

1 av 2 | Foto: AFP

Dödläget mellan Londonpolisen och en man som barrikaderat sig är inne på sitt tredje dygn.

Minst 80 människor har under helgen tvingats lämna sina hem då mannen befaras ha farliga ämnen i bostaden.

– Vårt mål är att åstadkomma ett säkert slut på den här historien för alla, säger Paul Martin vid Londonpolisen.

Sent på söndagskvällen blåste polisen faran över.

Polisen i Northolt, i nordvästra London, har sedan tidigt på fredagsmorgonen spärrat av ett område kring Wood End Lane. I en av bostäderna på gatan finns en man som befaras ha farliga ämnen i sitt hem.

Ett område med en radie på 200 meter runt mannens bostad har spärrats av. Hans grannar har under helgen tvingats från sina hem på grund av dödläget mellan polisen och mannen.

– Jag vet att vår insats har pågått under en längre tid nu och att det orsakar störningar och är obekvämt för Northolts invånare, säger Paul Martin vid Londonpolisen enligt BBC.

Han tackar alla berörda för deras tålamod och samarbete. Men kan inte uppge när de tror att dramat kan vara över.

– Insatsen kommer att pågå så länge som krävs och jag vill påpeka att vi gör allt vi kan, använder all vår kunskap, för att få ett säkert slut på den här incidenten, säger han enligt BBC.

Polisens misstänker att mannen som barrikaderat sig i sin bostad mår psykiskt dåligt och befarar att han kan orsaka en farlig situation då det rapporteras att han har bland annat ”mängder med bränsle” och andra brandfarliga ämnen i sin bostad, enligt Sky News.

Han tros vara ensam i bostaden och polisen har under de senaste dygnens drama inte varit i kontakt med mannen. Polisen har valt att avvakta då de är rädda att mannen instabila tillstånd kan förvärras av ett ingripande, enligt Sky News.

Först klockan 21.10, svensk tid, var dramat över, meddelar Londonpolisen i ett pressmeddelande.

Under kvällen tog sig polis in i bostaden och grep mannen. Nu ska de genomsöka hans hem innan de 80 personer som under helgen varit evakuerade kan återvända.

Mannen misstänks nu för flera brott, bland annat uppdagades en cannabisodling och polisen ska även ha hittat explosiva ämnen.