Stor polisinsats på Landvetter – bombgruppen på plats

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Först kom bombhotet – sedan hittades ett misstänkt föremål på Landvetter flygplats.

Inrikesterminalen utrymdes och polisens bombtekniker har genomsökt lokalerna.

– Strax före klockan 16 avslutade de sin insats och inget farligt föremål är anträffat, säger Hans Lippens, polisens presstalesman.

Enligt TT utrymdes inrikeshallen på Landvetter flygplats efter att plastpåsar med okänt innehåll hittats.

– Vi har hittat ett misstänkt föremål på Landvetter och fått ett riktat hot mot vår flygplats Landvetter. Just nu är det en polisiär insats och all övrig information går via polisen, säger Charlotte Periasamy, pressinformatör på Swedavia.

”Inget farligt föremål är anträffat”

Hotet, som ska vara ett bombhot, inkom under morgonen. Plastpåsarna som undersöks av bombgruppen hittades vid 13-tiden. Teknikernas arbete påbörjades strax efter klockan 14.

Cirka två timmar senare hade de undersökt påsarna och genomsökt lokalerna.

– Strax före klockan 16 avslutade de sin insats och inget farligt föremål är anträffat. De har gått igenom alla utrymmen i inrikeshallen utan att hitta någonting. Polisen lämnar inrikeshallen och Swedavia försöker att återgå till normal verksamhet, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Foto: TT

Flera enheter

Räddningstjänsten var på plats med flera enheter.

– Vi har skickat dit både ledningsenheter och räddningsenheter. Det är en insatschef, en räddningsledare samt en räddningsenhet och en vattenenhet, säger Matilda Gustafsson, stabschef vid Storgöteborgs räddningstjänst.

Foto: TT

Det har förekommit medieuppgifter om att en explosion inträffat, vilket Matilda Gustafsson förnekar.

– Det kan nog bli så eftersom det ser ut på ett visst sätt när det kommer in till oss, så att vi vet vad vi ska skicka. Men det som gäller är ett eventuellt bombhot, säger hon.

En förundersökning om olaga hot inleddes under torsdagen.

Publicerad: