Vallokaler tvingades stänga på grund av regnoväder

1 av 3
NYHETER

Ett kraftigt regnoväder har dragit in över Storbritannien inför och under torsdagens Brexit-omröstning.

På sina håll har översvämningar och strömavbrott gjort att vissa vallokaler tvingats flytta eller stänga i förtid.

Klockan 22 lokal tid, 23 svensk tid, stängde vallokalerna i Storbritannien inför omröstningen om att stanna kvar i EU eller lämna unionen. Men redan under onsdagkvällen och torsdagen tvingades man stänga några vallokaler i sydöstra England i förtid på grund av kraftigt regn, rapporterar BBC.

Översvämningar och strömavbrott

I Londonstadsdelen Kingston upon Thames flyttades två röstplatser under dagen på grund av översvämningar, och i nordöstra delar av huvudstaden ledde en explosion i en vattenledning till att man flyttade vallokalen några stadsdelar bort, men på gångavstånd.

En vallokal i Dover drabbades av strömavbrott på grund av kraftiga stormar och där hölls elektriciteten under större delen av dagen igång med hjälp av en generator.

Vädervarning för mer regn

Storbritanniens nationella vädertjänst, The Met, har gått ut med en vädervarning av mellangraden och uppmanat allmänheten att "vara beredd" för att större regnmängder väntas falla över London och sydöstra England under torsdagskvällen.

Och medan en del Londonbor på väg hem trängdes på tågperronger runtom i London uttryckte andra som ännu inte hunnit lägga sin röst i EU-omröstningen under kvällen sin oro för att inte hinna till sin vallokal i tid, skriver Financial Times.

BBC Weather rapporterar om över 1 000 blixtnedslag över Storbritannien under natten mot torsdag och en månads regn ha fallit sedan klockan 18 lokal tid på onsdagen.