Hanna Marklund tävlar för att vinna

1 av 2 | Foto: Hanna Marklund.
NYHETER

NIJAR, SPANIEN. Kollegorna var med i ”Mästarnas mästare” för att ha trevligt.

Inte Hanna Marklund.

– Tävlingarna är ingen bisak, säger hon.

Sex stycken vinnarskallar utgör första gruppen i årets säsong av ”Mästarnas mästare”. Hanna Marklund är inget undantag.

Inför avfärden till Spanien hörde hon sig för med kollegor för att veta vad hon hade att se fram emot under inspelningarna.

– Det är nog som jag hade tänkt mig, jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig, men sen pratade jag med Hanna Ljungberg och Malin Moström. Några som hade varit här förut och hörde mig för lite grann, säger hon.

Beskrev de något som du inte hade tänkt på innan?

– Nej, egentligen inte nåt nytt, mer som man uppfattar programmet när mans er det. De sa att det var trevligt och att det roliga är att lära känna nya människor. Men så sa de också som så att tävlingarna är lite mer av en bisak. Det kanske man inte tycker själv direkt, säger hon med ett stort skratt.

Hur menar du?

– Tävlingarna är ingen bisak för oss som är här nu.

”Ser mig inte som slutvinnare”

Men Hanna Marklund vill inte ta ut segern i förskott.

– Nej, jag ser mig inte som slutvinnare riktigt. Då borde jag ha tränat mera, eller kanske varit närmare min karriär, kanske ställt upp för tio år sen.

Imponerat på ”Foppa”

Däremot har hon imponerat på motståndaren Peter ”Foppa” Forsberg.

– Spontant skulle jag säga att Hanna är betydligt bättre tränad än jag hade föreställt mig. Det kanske är fördomar, men hon är trebarnsmamma och den yngsta är inte så gammal, så jag tänkte innan ’hur ska hon ha hunnit träna’. Men hon är riktigt vältränad och in shape. Där får man se upp, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM