Efterlysningen: Är det din vigselring?

NYHETER

Sandra Eriksson hittade en vigselring på strandpromenaden i Visby.

Nu är hon på jakt efter ringens rättmätiga ägare.

– Jag är nyfiken på vad som hände när de förlorade den, säger Sandra Eriksson till Aftonbladet.

Häromdagen gjorde Sandra Eriksson ett spännande fynd när hon var ute och promenerade med sin hund. Hon letade egentligen efter stenar att slipa till smyckessten när hon såg något annat som blänkte i sanden.

– Först trodde jag att det var skräp, men jag plockade upp den och såg alla stämplar och gravyren och förstod att det var guld och att det var en vigselring, säger Sandra Eriksson.

Gravyren ”Evelina”

Det hon hade hittat var en guldring med namnet Evelina och årtalet 1998 graverat på insidan. Sandra började direkt fundera på vem ägaren kunde vara.

– Jag insåg rätt snart att det bör ha varit en badare som tappat den då den låg en bra bit ut mot den vall som skyddar stranden och all sand var borta, säger hon.

Letar efter ägaren

Nu letar Sandra efter ringens rättmätiga ägare. Hennes första åtgärd var att lägga ut en efterlysning i Facebookgruppen ”Gotland i bilder”, men ingen har hört av sig än. Den eller de som saknar ringen uppmanas ta kontakt med Sandra på Facebook.

– De får helt enkelt ange exakta datum för förlovning och vigsel. Jag är nyfiken på vad som hände när de förlorade den, säger Sandra Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gotland

Visby