Anonymous hotar IS i ny video – efter Brysselattacken

NYHETER

”Vi kommer hitta er”

Efter terrorattacken i Paris i november inledde det löst sammansatta hackernätverket Anonymous en offensiv mot terrorgruppen IS på nätet. Nu skickar de en ny hälsning till terroristerna.

Det mycket löst sammansatta hackernätverket Anonymous tar återigen strid mot terrorismen. I en ny video som laddats upp på Youtube av kontot ”Anonymous AnonduPeuple” hotas terrorgruppen IS efter attacken i Bryssel.

– Det här är ett meddelande till alla IS-sympatisörer. Vi ska spåra er, vi kommer hitta er. Vi är överallt och fler än vad ni kan föreställa er. Var rädda, säger rösten i klippet.

Hängde ut terrorister efter Paris

Hackare som använder namnet Anonymous och den karaktäristiska Guy Fawkes-masken riktar ständigt hot mot olika människor och grupper som de anser hota världens och internets frihet. Ofta leder det inte till några faktiska handlingar, men i samband med terrordådet mot Paris den 13 november ifjol stängde hackarna ned tusentals Twitter-konton kopplade till IS. Dessutom hängde de ut påstådda IS-rekryterare i dokument som spreds på nätet.

Uppmaningen: ”Kämpa mot diskriminering”

I klippet uppmanar rösten alla som vill kämpa mot terroristerna att samtidigt kämpa mot diskriminering av muslimer i Europa.

– IS kan inte rekrytera i Europa om muslimer blir accepterade och inkluderade i samhället. Därför vill vi att ni alla står upp tillsammans mot diskriminering, säger den datorgenererade rösten.

Se klippet ovan.

Mer om terrorattackerna i Bryssel

LARMET: Det finns IS-tränade terrorister i Sverige

TERRORISTERNA BAKOM DÅDEN: Dödade, jagade, gripna

WOLFGANG HANSSON: Frestande att gå i IS fälla

AVSLÖJAT: Desperata orden i terroristens testamente

DETTA HAR HÄNT: 31 döda i tre terrordåd