Kvinna häktas misstänkt för mord 1994

1 av 2
NYHETER

Kvinnan i 60-årsåldern erkände sig skyldig till att ha dödat en person för över 20 år sedan.

I dag häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under förhandlingen medgav den misstänkta sannolika skäl för brott och erkände dråp.

Tidigare i veckan gick en kvinna i 60-årsåldern självmant till polisen och erkände att hon dödat en annan person.

Under förhöret kunde polisen koppla kvinnans redogörelse till ett dödsfall i Södertälje 1994. Dödsfallet rubricerades då som självmord.

Kvinnan anhölls misstänkt för mord i torsdags kvällen och klockan 13 på söndagen hölls häktingsförhandlingar i Södertörns tingsrätss jourdomstol i Flemingsberg.

Förhandling bakom stängda dörrar

Rätten beslutade att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar. Dessförinnan hade den misstänkta kvinnans försvarsadvokat sagt att klienten medgav sannolika skäl för brott och att hon har erkänt dråp.

Efter förhandlingen meddelade rätten att kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast den 22 december.

Enligt kvinnans försvarsadvokat finns det förmildrande omständigheter bakom det misstänkta mordet vilket är bakgrunden till att han yrkade på dråp.

– Vi menar att det kan vara så att det finns förmildrande omständigheter utifrån den bild av hur hon har uppfattat det här, säger advokat Ninmar Poli.

”Har lämnat detaljerade uppgifter”

Enligt åklagare Nils Lundberg ville kvinnan lätta sitt samvete med sitt bekännande.

– Den här personen har lämnat så detaljerade uppgifter att man inte hade någon anledning att tro att personen är psykiskt instabil eller påverkad av något så man tog uppgifterna på allvar och det togs ett anhållningsbeslut på torsdagskvällen, har Nils Lundberg tidigare sagt till Aftonbladet.

Enligt häktningsframställan ska mordet som kvinnan misstänks för ha ägt rum den 8 november 1994 i stadsdelen Ronna i Södertälje.