Donald Trumps kampanjtopp avgår

Foto: AP
Donald Trumps kampanjledare Paul Manafort avgår.
NYHETER

Donald Trumps kampanjledare Paul Manafort avgår.

Enligt en källa till CNN ska han ha känt sig som en distraktion för presidentkampanjen.

Avhoppet kommer samma dag som den ukrainska anti-korruptionsbyrån släppt uppgifter om mutmisstankar mot honom.

Avhoppet kommer efter att Republikanernas presidentkandidat Donald Trump i veckan tillsatt en ny kampanjledning med Steve Bannon och Kellyanne Conway i spetsen.

Kampanjordförande Paul Manafort lämnade in sin avskedsansökan på fredagen.

– I morse lämnade Paul Manafort in, och jag accepterade, sin avskedsansökan, säger Donald Trump i ett uttalande, enligt Reuters.

– Jag uppskattar verkligen hans skickliga arbete att ta oss dit vi är i dag, särskilt när det gäller att ta oss igenom primärvals- och konventsprocessen. Paul är ett sant proffs och jag önskar honom all lycka.

Misstänks ha tagit mutor

Paul Manafort har hamnat i blåsväder efter att det blev känt att han för några år sedan arbetade som rådgivare och lobbyist åt den pro-ryska tidigare ukrainska presidenten Viktor Janukovytj.

På fredagen släppte anti-korruptionsutredningen även uppgifter om att tolv miljoner dollar, motsvarande över hundra miljoner kronor, kan ha betalats ut under bordet till Paul Manafort mellan åren 2007 och 2012. Men det är inte säkert att han faktiskt tagit pengarna, rapporterar AFP.

Själv nekar han och förklarar att han varken tagit mutor eller arbetat för ukrainska eller ryska myndigheter.

En källa uppger för CNN att Paul Manafort kände sig som en distraktion för Trump-kampanjen och att han ville sätta stopp för det.

Tuff månad

Augusti har hittills varit en tuff månad för Donald Trump och just nu pågår ett intensivt arbete med att få kampanjen på rätt köl igen. Fastighetsmiljardären ligger efter rivalen Hillary Clinton i opinionsmätningarna med runt sex procentenheter.

Tidigare i sommar lämnade Corey Lewandowski som Donald Trumps kampanjchef.

ARTIKELN HANDLAR OM