Så skriver världen om prinsen

avChristoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8
Finska Yle skriver om den kungliga födseln.

Inte bara svenska medier gick i spinn över lillprinsen.

Kronprinsessans förlossning blev en världsnyhet.

CNN, nyhetsbyrån AP och tyska Bunte var bara några av medierna som rapporterade om bebislyckan.

Den som var vaken sent i går kväll hade svårt att undgå beskedet om den kungliga födseln.

Hovet bjöd in till presskonferens på Karolinska sjukhuset i Solna där prins Daniel berättade om sin och kronprinsessans Victoria nya bebislycka: Sveriges nye prins som placerar sig mellan sin syster Estelle och sin morbror Carl Philip i tronföljden.

Prinsen – en världsnyhet

Men det blev inte bara en stor nyhet i Sverige. På olika håll i världen rapporterades det friskt om kungafamiljens senaste tillskott.

Tyska Bunte skrev flera artiklar om lillprinsen och fastnade bland annat för hur rörd prins Daniel framstod under presskonferensen.

Även i USA fyllde prinsen spalterna när många sajter, via nyhetsbyrån AP, samt CNN rapporterade om födseln. I Storbritannien var det bland andra Daily Mail som upplyste läsarna om kronprinsessparets bebisglädje. Dessutom såg public service-bolaget Yle till att de kungaintresserade i Finland inte gick miste om nyheten att Estelle hade fått ett syskon.

Namnet avslöjas under torsdagen

Vad prinsen kommer att heta är ännu inte känt. Namnet kommer dock att avslöjas under torsdagen i samband med en konselj på Kungliga slottet. Vid konseljen informerar kungen regeringen om prinsens namn och titel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM