Pappan tar ställning för mammor som ammar offentligt

Foto: Skärmdump.
NYHETER

Brock Smith har tröttnat på de som tycker att kvinnor inte ska få amma offentligt.

Därför åt han lunch med en filt på huvudet.

Nu hyllas Floridapappan Brock Smith för sitt ställningstagande för mammors rätt att amma offentligt. Han filmade sig själv när han åt lunch med en filt på huvudet på en restaurang för att skoja om hur kvinnor förväntas täcka sina bebisar när de ammar bland främmande människor.

”Gör oss vansinniga”

Sedan la han ut klippet på sin Facebooksida. Klippet har även publicerats på Facebooksidan ”Breastfeeding Mama Talk”, där det visats nästan 150 000 gånger. Där berättar Brock Smith mer om hur han tänkte.

”Vi (Brock och hans fru reds.anm) är väldigt engagerade i ammande mammor och osjälviskheten det kräver. Att människor är så trångsynta att de trakasserar mammor som bara försöker ha ett normalt liv medan de ammar sina barn gör oss vansinniga”, säger han enligt sidans grundare Kristy Kremp.

”Kan han inte bara gå in på toaletten?”

Klippet har fått många positiva kommentarer.

”Jag tycker att det är ett jättebra klipp. Ingen skulle äta med ett lakan över huvudet, så varför förväntas vi göra så med våra bebisar när vi ammar?”, skriver en person.

”Det där är äckligt. Jag vet fortfarande att han äter därunder. Kan han inte bara gå in på toaletten?”, skojar en annan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida