Nacka kommun köper HA-huset

1 av 3 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Nu är det klart att Nacka kommun köper Hells Angels fastighet i Saltsjö-Boo.

avOskar Forsberg

NYHETER

Nu är det klart.

Nacka kommun köper det omskrivna Hells angels-huset i Saltsjö-Boo.

– Vi är nöjda med affären och kommer att ha stor nytta av fastigheten, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Turerna har varit många kring fastigheten i Saltsjö-Boo. Fram tills nu har mc-klubben Hells angels huserat i huset.

Oro och ilska

När huset lades ut till försäljning började det spridas rykten om att det skulle göra om till ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Ett rykte som fick flera av de boende i  området att reagera med oro och ilska.

Kommunen fick ta emot ett stort antal protestmejl.

– Det handlar om ett litet antal personer som varit väldigt ihärdiga och spridit felaktiga uppgifter. Andra har varit mer sansade, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Ett välkommet tillskott

Han berättar för Aftonbladet att mejlskörden inte haft någon påverkan på beslutet att köpa fastigheten.

– Men vi har lyssnat på oron och försökt bemöta den sakligt.

Affären slutfördes i går. Köpeskillingen uppgick till 5 750 000 kronor.

I Nacka kommun finns det, enligt Mats Gerdau, ett stort behov av sociala bostäder. Den aktuella fastigheten är därför ett välkommet tillskott i kommunens fastighetsbestånd.

– I fastigheten har Hells Angels tidigare bedrivit olovlig klubbverksamhet. Förutom att villan kommer att fylla ett behov som bostad är det också positivt att den klubbverksamheten nu har upphört, skriver Mats Gerdau i ett pressmeddelande.

Tillträde om en vecka

Exakt vilken typ av boende som fastigheten kommer att användas till är inte klart, men inriktningen är att villan ska användas för nyanlända familjer som har fått uppehållstillstånd.

Kommunikation om arbetet kommer att ske med de närboende, enligt kommunen.

I dagsläget har Nacka kommun inget ytterligare behov av bostäder för ensamkommande barn, utöver de två som redan är beslutade.

– Tillträdet är om en vecka, den 27 maj. Sedan kommer huset sannolikt behöva genomgå en lättare renovering, säger Mats Gerdau.

ARTIKELN HANDLAR OM