Todd attackerades av grizzlybjörn – två gånger samma dag

1 av 5
NYHETER

Todd Orr i amerikanska Montana skulle ut och jaga älg. Men istället attackerades han av en grizzlybjörn – två gånger om.

"Hon bara stod där och krossade mig", skriver han i en uppmärksammad Facebookstatus.

I lördags begav sig Todd Orr, från Montana i USA, ut för att spana efter älgar i Madison-dalen. Eftersom han var väl föreberedd på att det fanns björnar i trakten hojtade han lite då och då för att inte överraska djuren.

Men hans försiktighetsåtgärder var inte mycket värda, vilket Todd har berättat om i ett Facebookinlägg som delats över 20 000 gånger sedan i söndags morse. Hans video från händelsen har visats vid över 13 miljoner tillfällen.

"Efter en halvmil fick jag syn på en grizzlybjörn som först sprang iväg från mig efter att jag hojtat. Men plötsligt vände hon om", skriver Todd.

"Som en slägga med tänder"

Han sprutade björnsprej – en typ av pepparsprej som är designad för att skrämma bort björnar – mot djuret. Men björnhonan tog sig genom sprejmolnet och gick till attack mot Todd.

"Hon var över mig och bet i mina armar, mina axlar och min ryggsäck. Det kändes som en slägga med tänder som gick till attack", berättar han.

Men efter ett par minuter försvann djuret. Todd drog en lättnadens suck.

"Jag började halvspringa tillbaka mot bilen och tittade på mina skador. Jag blödde på flera ställen men visste att jag skulle överleva och tackade Gud för det", skriver han.

Björnen kom tillbaka

Men fem-tio minuter senare var det dags igen. Todd hörde ett ljud, vände sig om och såg att samma grizzlybjörn var tillbaka – på jakt efter honom.

"Jag tänkte att jag hade haft tur som överlevt första gången och nu undrade jag om jag skulle ha samma tur igen", skriver Todd.

Björnen gick till attack än en gång och nu hade Todd inte en chans. Ett bett gick rakt genom hans arm – han hörde ljudet från ett ben som krossades.

Till slut försökte han bara ligga tyst – samtidigt som björnen ställde sig på hans rygg.

"Hon bara stod där i 30 sekunder och krossade mig. Och sen försvann hon", skriver han.

Stort ärr i huvudet

När björnen sprungit iväg lyckades han rycka åt sig sin pistol. Trots skador över hela kroppen tog han sig till bilen. Väl framme spelade han först in en video och tog bilder på sina skador innan han körde mot civilisationen.

På väg mot staden ringde han sjukhuset och till sin flickvän.

"Först frågade jag lite om hur hennes morgon hade varit... men sen flippade jag ur och bad henne komma med rena kläder till sjukhuset", skriver Todd Orr.

Väl framme på sjukhuset konstaterades att hans skador mirakulöst nog inte var så fruktansvärda som de kunde ha blivit. Även om Todd fick sys i åtta timmar och kommer att få leva med ett ganska stort ärr på huvudet så blev han inte allvarligt skadad i övrigt.

"Men om några veckor måste jag städa bilen lite. Min tjej säger att det ser ut som att jag skurit upp en älg i förarsätet", skriver Todd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Montana

USA