Brandmannen Johan grep biltjuvarna

Foto: Johan Blom grep tjuvarna.
NYHETER

Johan Blom märkte att en av hans bilar var stulen och begav sig ut på sin motorcykel för att kolla runt. Det slutade med att han och en kompis grep tjuvarna.

– Man fick en adrenalinkick, säger han.

På tisdagsmorgonen upptäckte brandmannen Johan Blom, 43, i Ljungby att en av hans bilar var stulen. Han gjorde snabbt en polisanmälan men bestämde sig sedan för att ge sig ut på stan på sin motorcykel och titta ifall bilen var kvar någonstans i Ljungby.

På vägen mötte han en kompis som är polis men som råkade vara ledig just då. Han berättade vad som hade hänt och kort därefter fick Johan syn på sin bil.

– Då vände jag tillbaka och bad min kompis hjälpa till. Jag la mig i bakhåll och väntade in att de skulle komma tillbaka med bilen. Min kompis sprang en runda i skogen och väntade på att jag skulle ringa upp honom.

”Var mest att använda rösten”

När det var dags att gripa in sprang kompisen fram, skrek ”polis!” och fick med hjälp av Johan ned de två misstänkta personerna på marken.

Även om Johans huvudsyssla är att vara brandman har han jobbat extra som ordningsvakt sedan han var 22 år.

– Den erfarenheten kunde jag använda mig av. Det var mest att använda rösten för att få de att förstå att de skulle ge upp.

”En adrenalinkick”

Många stannade och tittade vad som hände vid motionsspåret, men Johan och hans kompis hade läget under kontroll. Efter 45 minuter dök en polispatrull upp som kunde gripa de misstänkta tjuvarna.

Johan är i efterhand nöjd med insatsen – och att han fick tillbaka sin bil.

– Man får en adrenalinkick, när fångsten går i fällan så att säga. Då var man rätt nöjd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ljungby

Brott