80-årig man död efter gräsbrand

Foto: En 80-årig man dog i samband med en gräsbrand i Medelpad på fredagen. SMHI har i veckan varnat för stor brandrisk i delar av landet. På bilden bekämpar räddningstjänsten en skogsbrand i Blekinge tidigare i maj.
NYHETER

En 80-årig man dog i samband med en gräsbrand utanför Ånge på fredagen.

Efter att räddningstjänsten lyckats släcka elden hittades mannen inne i brandområdet.

Larmet kom vid 14.09 på fredagen. En mindre gräsbrand, omkring 50 gånger 50 meter, hade startat i Haverö-Kölsillre utanför Ånge i Medelpad. När räddningstjänsten släckt branden hittades den 80-åriga mannen död. Hans anhöriga är underrättade.

– Precis vad som hänt är svårt att sia om. Vi vet inte om han försökt släcka själv och drabbats av sjukdom eller blivit instängd i lågorna eller vad det beror på, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Polisens uppmaning: Elda inte

SMHI har tidigare i veckan varnat för stor risk för gräsbränder i delar av Norrland. ”Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus”, skrev de på sin hemsida. Flera gräsbränder har brutit ut de senaste dagarna. Under fredagen, på mellersta Gotland, utvecklade sig det som först var en mindre gräsbrand till en skogsbrand som omfattar ett område på 1 000 gånger 1 500 meter.

– Vi vill uppmana samtliga att följa rekommendationer från SMHI och avstå från att elda nu när det är så torrt, säger Marcus Grahn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall

SMHI