Finansdotter kastade drink på SD-topp

Av: Lilian Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Kent Ekeroth (SD).
Foto: Ola Axman/Arkiv
Kent Ekeroth (SD).

Dottern till en känd finansman attackerade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth, 35, på en nattklubb i Stockholm.

Nu åtalas hon för ofredande.

– Jag börjar bli van, säger Kent Ekeroth.

Enligt åtalet ska den unga kvinnan ha antastat Kent Ekeroth handgripligen genom att hälla vätska ur ett glas på honom på nattklubben Rose den 3 januari i år.

Hon åtalas nu i Stockholms tingsrätt för ofredande.

Kent Ekeroth berättar att han besökte nattklubben Rose med sina vänner i början av året och satt i en soffa med dem då en ung kvinna kom fram till honom.

”Blev blöt överallt”

Han lutade sig fram då han trodde att hon skulle säga något - men då kastade hon plötsligt en drink på honom. I oväsendet hörde han inte om kvinnan sa något.

Därefter ingrep Säpo och omhändertog kvinnan.

– Vätskan träffade ansiktet och alla kläder, byxor, skjorta och kavaj. Jag blev blöt överallt, säger Kent Ekeroth till Aftonbladet.

Vad han minns stannade han bara en kort stund efteråt för att prata med polisen, sedan lämnade han nattklubben.

Kent Ekeroth yrkar på 5 000 kronor i ersättning för skadade kläder.

– Agerandet måste få någon form av konsekvenser. Det är viktigt att ta tag i våld mot folkstyret som är en central funktion, att det tas på allvar.

Det är inte första gången som Kent Ekeroth blir attackerad på krogen. För två år sedan dömdes en kvinna för ofredande efter att ha kastat vatten på riksdagsledamoten på en innekrog.

Sedan dess har ett par till krogincidenter inträffat, som inte lett till något rättsligt efterspel.

På frågan varför just han blivit så utsatt på krogen svarar Ekeroth:

– En av förklaringarna är medias bild av Sverigedemokraterna, det triggar folk mot oss och avhumaniserar oss. Då folk har druckit på krogen vågar de mer.

Vill inte uttala sig

Kent Ekeroth säger att attackerna mot honom känns tråkiga, men han börjar bli på sin vakt och avtrubbad.

– Jag vill vara tillmötesgående men blir mer osäker då människor närmar sig.

Han är medveten om att det kan hända saker hela tiden då han är ute på stan, i krogmiljö eller inte.

– Jag tänker fortsätta mitt liv och gå på krogen och inte låta mig påverkas, ta det goda med det onda. Jag börjar bli van.

Kvinnan som är i 20-årsåldern åtalas nu för ofredande av riksdagsledamoten. I bevisningen ingår förhör med två Säpo-poliser som styrker hur ofredandet har gått till.

Den åtalade är inte vem som helst utan dotter till en av landets mest kända finansmän som driver en mångmiljardkoncern internationellt och är god för ett antal miljarder kronor.

Det är oklart hur hon ser på åtalet.

– I dagsläget vill min klient inte uttala sig i media och har inget intresse av att ge några kommentarer, säger kvinnans försvarare, advokat Louise Hult.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN