Hittade 6-årings flaskpost – som blivit ett världsmysterium

Reporter: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Danske Carsten har gjort en efterlysning som sprider sig över världen.

Under de senaste dagarna har en flaskpost engagerat människor runt om i världen – alla vill veta vem sexåriga Freddy Marr är. Det är danske Carsten Hornecker och hans fru som har den i sin ägo.

– Vi hoppas verkligen att vi hittar honom, säger han till Aftonbladet.

I tisdags morse hittade danske Carsten Horneckers fru en flaskpost som spolat upp på Udsholt strand i Danmark. Det visade sig vara en sexårig pojke, från London, som skickat den.

Carsten gick ut med en efterlysning på Facebook i hopp om att hitta honom.

Jag hittade det här meddelandet i en flaska på stranden i morse. Någon som känner Freddy Marr, 6 år gammal, från London?.

Vi hittade inget telefonnummer eller adress så vi tänkte att vi provar Facebook. Vi ville göra något för att hitta honom, säger Carsten.

Och efterlysningen har fått ett enormt genomslag. Över 9 000 har delat inlägget och flaskpostentusiasten Nicola White Mudlark har gjort en egen efterlysning på sin Twitter – över 14 000 har delat hennes tweet.

Twitter
Twitter

Flaskposten har fått människor från hela världen att engagera sig. Enligt Carsten har personer ända från Holland till USA kontaktat honom.

–Det blev ett enormt intresse.

Flera internationella medier har skrivit om händelsen men ännu verkar sexåriga Freddy vara ett frågetecken. Det har spekulerats för fullt om vem kan vara och hur flaskposten ens hamnat i Danmark. Någon på Twitter säger att det vore en besvikelse om det är så att sexåringen varit i Danmark på besök. Men Carsten själv tror inte att fallet är så.

– Vi har tänkt på att distansen är lång mellan England och Danmark, och om det kan vara så att de varit här på semester. Men man ser på flaskan att den legat i vattnet länge, säger han och fortsätter:

–Det är facinerande.

Mysteriet kan vara på väg att lösas

Dock kan mysteriet vara nära en lösning. Facebooksidan ”Lostbox”, där man försöker återförena borttappade och upphittade saker med sin ägare, la också upp bilden på flaskposten. En kvinna som säger sig vara lärare till Freddy har kommenterat inlägget. Carsten säger att hon tagit kontakt med föräldrarna men han har ingen aning om hon har fått svar.

– Vi hoppas verkligen att vi hittar honom. Eller att han tar kontakt med oss så han vet att vi har hans flaskpost.

Publicerad: