80-åring försvunnen i Borlänge - hittad död

NYHETER

En man i 80-årsåldern hemmahörande i Borlänge har varit förvunnen sedan 14-tiden på torsdagen uppger polisen. Mannen ska ha vistats i området Norr Amsberg där han plockade bär. På lördagen hittades mannen död av Missing People. Inget brott misstänks i samband med händelsen.

Anhöriga saknade mannen redan vid 14-tiden på torsdagen men när de inte hittade honom på egen hand kontaktade de polisen vid 22-tiden på kvällen. Polisen hittade då mannens bil, en silverfärgad Skoda Fabia.

Under fredagen letade polis i området med hundar och helikopter.

– Det har varit svårsökt terräng och väldigt mörkt, därför har vi bara kunna sökt med helikopter och hundförare. Nu på morgonen har vi tagit kontakt med hemvärnet och ett antal orienteringsklubbar som ska hjälpa oss, säger vakthavande befäl Anders Gustavsson till SVT Nyheter.

Senare anslöt även Missing People och under fredagskvällen utökades sökområdet ytterligare, varpå mannen återfanns ungefär 800 meter från sin bil i ett område med tät skog vid Norr Amsberg på lördagsmorgonen, uppger Dala-Demokraten.

Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen, säger till tidningen att det inte finns någon misstanke om brott.

– Vi bedömer det som ett sjukdomsfall.

Kroppen kommer att föras till rättsmedicins undersökning i Uppsala för att fastställa dödsorsaken. Mannens anhöriga är underättade.

ARTIKELN HANDLAR OM