Ännu en dag med strejkkaos för SAS

Publicerad 2016-06-14

Även i dag ställs flera hundra av SAS flygavgångar in.

Strejken bland flygbolaget SAS piloter fortsätter.

I dag ställs 240 avgångar in och 25 500 resenärer får ta sig till sina tilltänkta destinationer på andra sätt.

SAS fortsätter att jobba för högtryck. I alla fall på marken. Medarbetare från olika delar av organisationen försöker även i dag att hjälpa resenärer att, trots strejken, nå sina resmål.

– Vi har satt in alla tillgängliga resurser och gör allt vi kan för att hjälpa till, säger Anna Kansell på SAS pressjour.

”Inget nytt har hänt”

Uppmaningen till resenärerna är fortfarande att hålla sig uppdaterade via SAS hemsida och sociala medier. Och att inte åka ut till Arlanda.

– En del tror att de ska få snabbare hjälp om de åker dit, men det stämmer inte. Vi har även där extrapersonal som försöker hjälpa till men det går inte snabbare där. Det blir i stället lite kaosartat och kanske större frustration hos resenärerna, säger Anna Kansell.

När det gäller förhandlingarna med Svensk Pilotförening, SPF, har SAS inga nya besked.

– Inget nytt har hänt och vi har inga nya förhandlingar inplanerade. Men vi är beredda att förhandla när som helst, säger Anna Kansell.

Som Aftonbladet kunde berätta i går har charterbolag vädjat till SAS om att just charterresor ska undantas strejken, men under eftermiddagen uppgav Willhelm Tersmeden, vice ordförande för SPF:s SAS sektion att SAS tackat nej.

– Vi erbjöd SAS att lämna dispens vid två tillfällen mot att de gick med på något av våra krav, men de avböjde, sa han i går.

TT-Aftonbladet

ANNONS