Inga nya prylar från Apple – satsar på roligare meddelanden

1 av 4
NYHETER

SAN FRANCISCO. Apple satsar på smart röststyrning och roligare meddelanden.

Nya emojis, handskrivna meddelanden och hjärtslag till den älskade är nya funktioner som ska få kunderna att återvända till Iphone.

Men av de förväntade nya produkterna blev det inget.

Trots envisa rykten om ny klocka och ny Apple tv valde Apple att helt fokusera på nya funktioner i redan befintliga produkter när årets utvecklarkonferens öppnade i San Francisco. Iphone, Ipad, Macintoshdatorerna och Apple Watch får alla nya versioner av operativsystemen under början av hösten och det var nyheterna i dem som stod i centrum.

Under våren har efterfrågan på Iphone, Apples viktigaste produkt, sjunkit – en ovan situation för företaget. För att locka nya kunder, och behålla de nuvarande, sätter man hoppet till nya funktioner och nya Iphones till hösten.

Nytt för träningsintresserade

Den största nyheten i det operativsystem som alla Iphoneanvändare får efter sommaren är den nya meddelandeappen. Meddelanden blir mer likt sociala nätverk och kan innehålla bilder, roliga emojis, animeringar, video, bilder och handskriven text. En automatisk funktion hittar ord i din text som passar för vissa emojis och föreslår dem. Vill du ropa ut nån känsloyttring går det att skicka emojis som är tre gånger större än i dag.

Även i Apple Watch får en meddelanden en behövlig uppryckning. Att svara med egna ord blir möjligt och du kan till och med skriva för hand. Träningsintresserade får ut mest av nya Watch OS3, bland annat genom att kunna se hur man ligger till mot ett träningsmål även när man tar tid på en löprunda och all data uppdateras dessutom i bakgrunden och kan utan långa väntetider.

Siri släpps fri

Apples musikapp – som på mindre än ett år har fått 15 miljoner fullbetalande kunder – får ett helt nytt utseende. Och det behövs. Nu går det att hitta i den utan karta och kompass. Så borde det sett ut redan när den lanserades i fjol.

Den personliga assistenten Siri har hittills bara funkat mot Apples egna appar. Men nu får hon en viktigare roll då alla apputvecklare får full tillgång att bygga in Siri i sina appar, vilket kan öppna för nya sätt att använda en Iphone och en Ipad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Apple