Resor

Piloten Dan berättar om succéklippet

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

NYHETER

Ett klipp från en Sas-kabin har gjort succé på nätet. Nu berättar piloten Dan Jarl – som syns på filmen – själv om genomslaget och responsen.

– Jag tycker det är fantastiskt, säger han.

Det var på en flygning mellan Ronneby och Stockholm med Sas som en resenär fångade Dan Jarls skämtsamma presentation på film. Klippet spreds fort i sociala medier.

Snart började det plinga även i Dans personliga telefon.

– Det har gått fullkomligt spinn i det här. Tidningar från hela Skandinavien har hört av sig, säger han.

Hälsar alltid ombord

Dan är van vid att skoja med passagerarna, och säger att han tror att det är viktigt att ha ett personligt och trevligt bemötande i jobbet.

– När vänner som ska flyga frågar hur de vet om det är jag som är pilot ombord, då säger jag att det är enkelt att se. Jag står nämligen alltid och hälsar passagerarna välkomna.

Efter den tragiska flygolyckan i Alperna 2015 tror Dan att många blivit mer rädda för att flyga. Då kan det hjälpa att ha en välkomnande pilot ombord.

– Jag kan tänka mig att nästan hälften av passagerarna har någon fundering eller rädsla. Och feedbacken jag har fått är att folk säger: ”det här är fantastiskt, det är första gången jag inte är flygrädd”.

Tipsar – om fidget spinner

Efter att klippet spridits på nätet har många kommenterat. Det visar sig att rätt många känner igen Dan från hans karismatiska presentationer ombord. Han säger att responsen är ”till 99,9 procent positiv”.

– Jag tycker att det är fantastiskt. Många pilotkollegor tycker också att det är väldigt positivt. Jag hoppas att några kanske tar efter, säger Dan.

Och han har faktiskt ett extra tips för den som känner sig lite rädd när det är dags att ge sig ut på resande fot.

– Nu för tiden finns det ju något som heter fidget spinner också! Den kan vara bra att snurra på, för att få bort fokus från flygningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor

Fidget spinner