Sverigedemokraterna

SD-partisekreteraren till M-politiker: ”Du är inte välkommen i Sverige”

Av: 

John Granlund

NYHETER

"Du är inte välkommen i Sverige".

Så besvarade SD-partisekreteraren Richard Jomshof en debattartikel av en moderat kommunpolitiker.

– Jag har bott här i 26 år och måste kunna skriva en debattartikel utan att mötas av detta hat, säger Kahin Ahmed (M) till Aftonbladet.

Den moderata kommunpolitikern Kahin Ahmed gick i torsdags ut med en debattartikel på Nyheter24 som bar rubriken "Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson!".

I debattartikeln skriver han att det är skandal att Sverigedemokraterna bjöds in till politikerveckan i Järva eftersom partiet har nazistiska rötter.

"Att bjuda in ett främlingsfientligt parti som SD innebär en normalisering och legitimering av rasistiska partier.", skriver han vidare.

Bott i Sverige i 26 år

Dagen efter, på midsommaraftonen, kommenterade Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof debattartikeln på Twitter och Facebook:

"Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!", skrev han.

För Aftonbladet uppger Kahin Ahmed, som sitter i stadsdelsnämnden Rinkeby-Kista, att han tagit illa vid sig av kommentaren som han beskriver som nedlåtande och rasistisk.

– Jag har bott här i 26 år. Jag har tagit en master i sociologi och i 18 år har jag arbetat och betalat skatt. Det är skandal att en partisekreterare för ett riksdagsparti ger sig på en medborgare på det här sättet. Att jag inte ska kunna uttrycka mina åsikter utan att mötas av detta hat är skrämmande, säger han.

Kahin Ahmed uppger på midsommardagen att tusentals personer har uttryckt hat och hot riktat mot honom efter Richard Jomshofs kommentarer.

– Jag har drabbats av hat, hot och förföljelse efter det här. De skriver att jag borde åka hem till Afrika med mina patetiska åsikter. Men jag tänker aldrig ge mig. De kan inte stoppa mig. Jag är emot rasism och nazism och jag är för alla människors lika värde, oavsett kön, etnicitet eller religionstillhörighet, säger Kahin Ahmed som överväger att polisanmäla en del av hoten.

”Ganska provocerande”

På Facebook skriver Richard Jomshof att han står för vad han har skrivit, och att "jag står fast vid att han bör återvända hem."

Till DN säger partisekreteraren:

– Jag tycker det är ganska provocerande att en individ försöker stoppa ett riksdagsparti att framföra vad man har för uppfattningar i olika frågor. Om man inte förstår hur svensk demokrati fungerar så kanske man ska fundera på vad man har i Sverige att göra över huvud taget.

Aftonbladet har sökt Richard Jomshof för en kommentar.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna

Richard Jomshof

Järva