Trumps nyförvärv: ”Jag försöker inte suga min egen kuk, som Bannon”

avMartin Schori, Susanna Hållbus

Publicerad:
Uppdaterad:

Anthony Scaramucci ringde själv upp tidningen The New Yorker.

Det Donald Trumps nyförvärv hade på hjärtat fick reportern – och fler med honom – att tappa hakan.

– Jag bryr mig inte om uppmärksamhet i medier. Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk, sa Scaramucci.

”Ibland använder jag ett färgstarkt språk”, ursäktar han sig på Twitter.

1 av 3 | Foto: YURI GRIPAS/Reuters
Anthony Scaramucci utanför Vita huset.

Vita husets nya kommunikationschef Anthony Scaramucci dissade kollegan, chefsstrategen Steve Bannon, i luren på New Yorkers Washingtonkorrespondent Ryan Lizza.

– Jag försöker inte bygga mitt eget varumärke på presidentens jävla styrka. Jag är här för att tjäna landet, fortsatte Scaramucci.

Sedan intervjun publicerades har mer än ett par ögonbryn höjts i det stora landet i väst.

Scaramucci själv kommenterar uppståndelsen på Twitter.

”Ibland använder jag ett färgstarkt språk. Jag kommer avstå från det nu men aldrig ge upp min passionerade strid för Donald Trumps agenda”, skriver kommunikationschefen.

Lite senare lade han till: Jag gjorde misstaget att lita på en reporter. Det kommer inte hända igen.

Enligt Ryan Lizza hade Scaramucci inte bett om att få prata off the record.

Steve Bannon var inte den ende medarbetaren som sågades av Scaramucci. Under samtalet passade kommunikationschefen på att svinga mot Reince Priebus, stabschefen i Vita huset.

– Han är en jävla paranoid schizofreniker, en paranoiker.

Reportern hade tidigare twittrat om att Scaramucci ätit middag med presidenten, Melania Trump, tv-profilen Sean Hannity och förre chefen på Fox News Bill Shine.

Den rasande Scaramucci antydde att Reince Priebus, som han ligger i en långtida personlig fejd med, försökt sabotera för honom genom att läcka informationen. Ryan Lizza vägrade röja sin källa.

Anthony Scaramucci hotade då att sparka hela Vita husets kommunikationsavdelning om Lizza inte berättade vem i staben som berättat om middagen.

– Det här är en katastrof för USA som nation. Så jag ber dig som amerikansk medborgare att i alla fall antyda vem som läckte informationen, ska Anthony Scaramucci ha sagt.

Reince Priebus och Steve Bannon motsatte sig utnämningen av Anthony Scaramucci och uppges ha blockerat Trumps tidigare försök att få in honom i administrationen.

Pressekreteraren Sean Spicer avgick efter att Scaramucci presenterades.

Publicerad: