Kuppförsöket i Turkiet

Mobilanvändare fick Erdogan i örat

Av: 

TT

NYHETER

Mobilanvändare i Turkiet som ringde ett samtal vid midnatt på årsdagen av det misslyckade kuppförsöket, 15 juli, fick till sin förvåning höra ett inspelat meddelande från landets president.

Efter att de slagit ett nummer hördes i stället för en kopplingston röstmeddelandet från Recep Tayyip Erdogan. Han gratulerade på den nationella helgdagen av "demokrati och enighet" som markerar kuppens nederlag.

Han hördes även säga att han "önskar martyrerna barmhärtighet och hjältarna (som satte stopp för kuppen) god hälsa och välbefinnande". Först efter Erdogans budskap kunde samtalet kopplas fram.

Det var abonnenterna tillhörande Turkiets största mobiloperatör Turkcell som fick meddelandet, och det hördes även över Vodafones nätverk, enligt den turkiska tidningen Hürriyet Daily News.

”Det är som en mardröm”

"Nu får det vara nog, du får det till och med i din mobiltelefon, vilken förolämpning. Det är som en mardröm.", skriver oppositionspolitikern Aykut Erdogdu på Twitter.

Yeter be... Telefonda bile karşımıza çıkıyor... Bu kadar hakaretin üstüne bu nedir be... Kabus gibi...

– Folk jag känner reagerar som att det var ett dåligt skämt, säger en man som bor i Istanbul och som är rädd att framträda med namn.

Han själv har inte hört mobilmeddelandet, men berättar i samtal med TT att många skriver om det på sociala medier.

– Allt är så absurt, så de hade inga andra alternativ än att skratta åt det.

Trots att det är förbjudet att offentligt kritisera president Erdogan så fortsätter människor att göra det öppet på sociala medier, berättar han.

– Jag tror att politikerna blev rädda efter rättvisemarschen och demonstrationerna som hållits senaste tiden och därför hände detta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Erdogan: ”Vi ska hugga huvudet av förrädarna”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kuppförsöket i Turkiet

Recep Tayyip Erdogan

Turkiet

Turkcell