Föräldrar rasar mot H&M:s barnshorts

NYHETER

Åsa Enqvist skulle köpa shorts till sin dotter. Men utbudet gjorde henne riktigt less.

– Det är ju någonting som är riktigt snett, säger hon.

Foto: H&M
Tjejsektionen vs. killsektionen
Foto: Privat
Åsa Enqvist

Föräldrar har tröttnat på H&M:s utbud av barnkläder och frågar modejätten varför de enbart erbjuder ”rumpkorta” shorts till flickor när det finns knälånga shorts till pojkar. När Åsa Enqvist skulle köpa shorts till sin nioåriga dotter fick hon nog.

– Vi scrollade och scrollade men det var bara jättekorta shorts. Jag började räkna och fick det till 30 par.

Åsa började kolla under fliken ”pojke”, där hittade hon shorts som var lårlånga eller längre.

– Jag tänkte att det här är fasiken märkligt. Vem har bestämt att killarna får ha knälånga shorts men tjejerna rumpkorta? Det är ju någonting som är riktigt snett säger hon och tillägger:

– Vad är det för skillnad på en nioårig tjej eller pojke? De leker ju lika mycket.

Åsa berättar att hennes dotter tidigare har klagat på att byxorna från HM är så pass lågt skurna i midjan att hon visar rumpan. Det har gjort att hon numer bara använder tights.

– Det är ju helt absurt att en nioåring ska behöva tänka på att rumpan kommer fram när hon böjer sig.

”För fan, skärp er”

Efter upptäckten skrev Åsa ett uppmärksammat inlägg på H&M:s Facebooksida.

”Varför? Varför ska en nioåring visa stjärt? Rosa är favvofärgen, men den finns inte bland killshortsen i längre modell, där är det blått och grått. Vill man ha rosa är dom lågt skurna i midjan och korta (eller icke existerande ben). Jag blir så matt och trött. För fan ändå. Skärp er. Det är barn. BARN!”, skrev hon i inlägget.

– Av H&M fick jag ett snabbt svar men det var ju något de hade klippt och klistrat ihop från ett annat standardsvar De skrev att de följde marknaden och gjorde moderiktiga kläder men, nej det gör de inte.

Åsas Facebookmeddelande har fått stor respons från andra upprörda föräldrar.

– Det blir ju uppenbart att det är flera stycken som tycker att det här är ett problem. Det är fel helt enkelt, tjejer ska inte behöva vara sexiga redan som barn och finnas till för att vara lite snygga. De ska leka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode

Facebook

Åland