Bloggar

Lotte var på stranden med stomi – blev ombedd att klä på sig

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Lotte Grønbekk Elli, 25, fick stomi för ett år sedan. I år vågade hon visa sig i bikini för första gången sedan dess. Men det passade inte för de andra besökarna på plats, vilket Romerikes blad, var först med att berätta.

När Lotte Grønbekk Elli var på stranden med sin familj i Hønefoss, i Norge, vågade hon för första gången gå i bikini sedan hon fick stomi för ett år sedan.

”Jag bestämde mig för att äntligen gå i bikini för första gången sedan jag fick stomi och jag har rasat i vikt och kände mig så nöjd att jag ville gå i min nya bikini”, skriver hon på sin blogg.

Men hennes mod fick konsekvenser. När Lotte låg och njöt av solen kom en främmande kvinna fram till henne och bad Lotte att klä på sig.

– Hon sa någonting om att det var äckligt för mänskligheten. Och att det var äckligt för att det fanns avföring i den.

Kvinnans kommentar gjorde Lotte obekväm. Hon förstår att människor kan tycka att det är äckligt.

– Det är lika motbjudande som att gå på toaletten för andra eller byta blöjor på barn, säger hon.

Lotte har sedan några månader tillbaka bloggat om livet med stomi, just för att motverka fördomar och kommentaren från kvinnan på stranden gjorde henne bara ännu mer motiverad till att försöka normalisera stomipåsen.

”Jag låter ingen människa ödelägga min självkänsla och mitt mod till att gå i bikini - för jag har lika mycket rätt till att gå i bikini som jag har stomipåse”, skriver hon på bloggen.

– Jag har ännu bättre självkänsla nu. Det här knäcker inte mig, säger hon till VG.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bloggar

Magsjukdomar

Badanläggningar