Tonårsflicka misstänks ha knivskurit sin lillebror

NYHETER

En 16-årig flicka greps i natt efter helikopterjakt.

Hon är nu anhållen, misstänkt för att ha knivhuggit sin 9-åriga lillebror.

– Hon är anträffad och socialtjänsten är underrättad, säger Temo Allenbäck, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Foto: Pernilla Wahlman
Polis har spärrat av platsen.

Det var strax efter klockan 21 på lördagskvällen som en granne larmade polisen i Gävle. I en bostad misstänks en 16-årig flicka ha knivskurit sin nioåriga bror. Enligt uppgift till Aftonbladet ska pojken ha skurits i ansiktet. Detta har polisen inte bekräftat.

Socialtjänsten underrättad

Ingen annan ska ha varit i bostaden vid larmtillfället. Storasystern hade flytt och polisen inledde en stor sökinsats med bland annat helikoptrar. Vid 23.30 hittades flickan och kunde gripas på tågstationen i Uppsala.

– Polispatruller fick informationen om att hon skulle komma med tåget, säger Temo Allenbäck, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Flickan anhölls senare, misstänkt för försök till mord.

– Hon är anträffad och socialtjänsten är underrättad. Hon är överförd till sjukhus, till psykiatrin.

Försök till mord

Enligt polisen är broderns skador allvarliga men inte livshotande. Under söndagen fortsätter utredningen kring händelsen som polisen rubricerar som försök till mord med ”en mängd utredningsåtgärder”, uppger polisen.

– Brottsplatsen är avspärrad, det görs en teknisk undersökning och det kommer att hållas fler förhör under dagen. Vi kommer att prata med grannen, föräldrarna, flickan och jag vet inte hur det är med pojken, säger Temo Allenbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle