Han pyntade sin grävmaskin – för att sprida julstämning

Foto: Dagfinn Johansen
Grävmaskinen, eller snarare julmaskinen, som lyser upp i mörkret.
NYHETER

Det är inte bara juleljus som lyser upp decembermånaden – i Norge finns det dessutom en grävmaskin som ska pigga upp invånarna.

– En som har mitt yrke måste säga att det är det optimala julpyntet, säger initiativtagaren Sverre-Jan Rønneberg till norska NRK.

För att sprida stämning i kommunen Stranda i Norge står det numera en julpyntad grävmaskin som lyser upp i mörkret. Det är Sverre-Jan Rønneberg, som är VD för Stranda Anleggsservice, en gräventreprenör, som ligger bakom utsmyckningen.

– Det var för att ge extra julstämning till de som bor här. De flesta människor här bor på andra sidan av dalen, och de kan se grävmaskinen, säger han till norska branschtidningen Bygg och transport.

”Många saker måste falla på plats”

Han har pyntat den 22 ton tunga maskinen med en 45 meter lång ljusslinga som är fäst längs kanterna, skriver NRK.

– Det här är min privata grävmaskin som jag har hemma i trädgården. Den används knappt nu så då då gör det ingenting om den står där dagarna före jul, säger Sverre-Jan Rønneberg till NRK.

Han tror andra yrkesgrupper kan ta liknande initiativ.

- Men man måste bara se till att fordonet man dekorerar kan stå stilla. Det finns många saker som måste falla på plats, säger entreprenören.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Norge