Trump i bråk med Vanity Fair efter ”slappa dumplings”

NYHETER

När Vanity Fair sågade Donald Trumps restaurang Trump Grill med betyget ”kan vara den värsta restaurangen i USA” såg Trump rött och tog på sitt sedvanliga vis till sitt bästa vapen – Twitter.

”Tidningen är på väg ned, den är död”, skriver en uppretad Trump.

Nu har tidningen räknat hem fler prenumerationer än någonsin förr.

Under rubriken ”Kan vara den värsta restaurangen i USA – och det avslöjar allt du behöver veta om vår näste president”, skrev Vanity Fair-reportern och Trumpkritikern Tina Nguyen om sitt lunchbesök på Trump Grill i Trump Tower på Manhattan i New York.

”Redan halvvägs igenom lunchen kan jag ana de första symptomen på en Trumpöverdos. Placerade vid ett vingligt bord utomhus överväger jag och min följeslagare hur vi på det mest smärtfria sättet ska kunna äta våra slappa dumplings som mest påminner om gråa inälvor”, inleder Nguyen recensionen som publicerades på onsdagen.

”Påminner om en död kropp”

Nguyen äter sig sedan genom menyn som hon menar har stora likheter med USA:s näste president då ”tjusningen är att de båda är en billig version av rikedom”.

Förutom Ivanka-salladen som ”såg ut att vara gjord av någon som tror att rika kvinnor bara äter grönsaker” blir även en överstekt filet mignon en stor besvikelse.

”Den påminner om en död kropp där den ligger utsmetad över potatismoset”.

Inte heller revbenen, pommes fritesen eller ostburgaren föll Nguyen i smaken:

”Om ostburgare är en avgörande del av USA:s identitet, är Trumps löfte om att göra ”Amerika stort igen" inte särskilt lovande.

”Borstade tänderna två gånger efteråt”

Förutom maten imponerar inte heller personalen eller lokalen på kritikern:

Här finns ett antal billiga, franskinspirerade målningar och de väggstora speglarna tjänar mest till att få lokalen att se mycket större ut än den faktiskt är. Toalettbesökarna har dessutom samma problem att få tag i toalettpapper som i en venezuelansk mataffär”.

Men den ”största besvikelsen” menar Nguyen är drinkarna.

”Trump själv dricker inte alkohol, vilket är en möjlig förklaring till varför hans cocktails smakar som att de vore blandade av några studenter på college”.

Slutbetyget blir därför inte nådigt från den kritiska reportern.

”Så fort jag kom hem borstade jag tänderna två gånger och låg och vred mig i sängen tills illamåendet upphörde”.

Trots att Donald Trump är mitt uppe i arbetet med att förbereda sig för övertagandet av presidentskapet i januari verkar han fortfarande ha tid att känga till sina meningsmotståndare.
I en tweet dagen efter att recensionen publicerats bemötte han kritiken från tidningen på sitt numera sedvanliga defensiva vis:

”Har någon sett de tragiska siffrorna för Vanity Fair? På väg ned, stora problem, helt döda! Graydon Carter (chefredaktören, reds. anm.) har ingen talang och kommer att åka ut.”

Fått bottenbetyg tidigare

Det är inte första gången Graydon Carter, mångårig redaktör på Vanity Fair, får utstå kritik från Trump. Den numera nedlagda tidningen Spy magazine, som Carter var medgrundare av, kallade återkommande Trump för ”en vulgär man med korta fingrar”. Något som rivalen Marco Rubio plockade upp under sin kampanj i primärvalet i höstas.

Det är inte heller första gången som Trump Grill får utstå kritik. Tidigare recensioner har bett om ursäkt till alla kor som behövt slaktas för att bli hamburgare på restaurangen och omtalats för att servera mat för ”blyga människor med matsmältningsproblem”.

Inte heller besökarna har varit särskilt imponerade, restaurangen har fått svaga betyg på flera recensionssajter.

Samtidigt har Donald Trumps Twitter-raseri haft positiva effekter för Vanity Fair. Enligt Poynter, som bevakar mediebranschen i USA, har tidningen ökat antalet prenumeranter hundrafalt efter Trumps tweets.

Enligt tidningen är ökningen den största under loppet av en dag i ägarbolagets historia.

Dessutom rapporteras ovanligt bra klicksiffror för artikeln där Trump Grill recenseras.

ARTIKELN HANDLAR OM