Dansk polis grep livscoachens dotter

1 av 4
NYHETER

Dansk polis har gripit livscoachen Choi Soon-Sils dotter.

Choi Soon-Sil, vän till Sydkoreas president Park Geun-Hye, är i centrum av den skandal med anklagelser om omfattande korruption som omgärdar Parks regering.

Sydkoreanska myndigheter har länge velat gripa dottern, Chung Yoo-Ra, för hennes inblandning i skandalen. Hon greps för att olagligt ha uppehållit sig i danska Aalborg, uppger sydkoreansk polis.

Sydkoreanska åklagare ska samarbeta med europeiska myndigheter för att få Chung utlämnad, uppger en sydkoreansk källa för nyhetsbyrån Reuters. Det väntas ske inom en eller två veckor.

Enligt sydkoreansk polis har dansk polis gripit fyra personer, inklusive Chung och ett litet barn. Vilken relation hon och barnet har är inte känt.

Park Geun-Hye, 64, kan bli den första demokratiskt valda presidenten i Sydkorea som tvingas bort från posten i förtid, sedan parlamentet röstade för att ställa henne inför riksrätt i december. Hon är avstängd från sina arbetsuppgifter.

Nyheten om gripandet kom dagen efter att presidenten bröt en månadslång tystnad om sin påstådda roll i korruptionsskandalen. Hon kallar beskyllningarna för påhitt och lögner, och säger att livscoachen Soon-Sil bara är en bekant.