Katie, 7, höggs ihjäl – sörjs på sin skola

NYHETER

Katie Rough, 7, avled efter att ha hittats svårt skadad i ett friluftsområde i York i norra England. En 15-årig flicka misstänks för att ha mördat henne.

Händelsen skakar staden.

– Hennes död är en fruktansvärd förlust, säger Tracey Ralph, rektor på flickans skola, till The Independent.

1 av 3 | Foto: HANDOUT / REUTERS TT NYHETSBYRÅ N
Katie, 7 år, hittades mördad.

Polisen larmades i måndags eftermiddag till adressen i stadsdelen Woodthorpe i York. Ögonvittnen har beskrivit för polisen att sjuåriga Katie Rough var svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen.

Den lilla flickan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Ropade efter hjälp

Vittnet Rob McCartney, 50, berättar för The Independent hur Katie Roughs mamma Alison, som var i närheten, grät förtvivlat och ropade efter hjälp.

– Jag talade med henne efteråt, frågade hur hon mådde och hon sa: ”nej, nej, hon är min lilla flicka”, säger han till tidningen.

En 15-årig flicka greps i samband med händelsen, misstänkt för att ha mördat Katie Rough. I åtta minuter var hon under onsdagen i rätten, där hon fick möta anklagelserna om mord och innehav av ett dödligt vapen, enligt BBC en kniv. 15-åringen sa själv inget alls, rapporterar Daily Mail.

”Fruktansvärd förlust”

Det ovanliga dådet har chockat boende i området. Eleverna på flickans skola, Westfield Primary School, har fått stöd i veckan.

– Katie var ett snällt och eftertänksamt barn som var omtyckt av både elever och personal, säger rektor Tracey Ralph till The Independent.

– Hennes död är en fruktansvärd förlust som har skakat om vår skola på djupet. Våra sympatier går till hennes familj.

Kondoleanser i parlamentet

Friluftsområdet där flickan hittades nedhuggen är populärt bland barn och hundägare. Någon kilometer bort ligger hennes hem.

Polisen vädjar nu till personer som kan ha sett de två flickorna i området att höra av sig.

I parlamentet framförde såväl premiärminister Theresa May som oppositionsledaren Jeremy Corbyn sina kondoleanser till Katies familj – ett mycket ovanligt inslag i parlamentet, som sällan kommenterar pågående rättsfall.