Öckerö på västkusten fick (del)finbesök

NYHETER

I 20 år har Magnus Benholm, 41, jobbat på sjön och under de åren har han inte sett en delfin i vilt tillstånd. Tills nu.

Under fredagen simmade en vild delfin efter honom in i Öckerö hamn.

– När jag insåg att det var en delfin blev jag väldigt paff. Den var ju precis intill båten i tio minuter, säger Magnus Benholm.

Magnus Benholm jobbar med att bygga bryggor och kajer och på väg hem från ett jobb på en annan ö i fredags hörde han något som lät. Och såg sedan något som följde efter honom akter om båten.

– Jag trodde det var en tumlare först de är ju ganska vanliga hos oss på Västkusten. Sedan såg jag att det var någon form av delfin, säger Magnus Benholm.

Det han hörde och såg var en sadeldelfin som var uppe och blåste luft. Trots att det tog en liten stund att få upp mobilen ur fickan med handskarna på så lyckades han filma den då den följde honom in i fiskehamnen.

I skrivande stund har över 4 500 gillat den på Öckerö hamns Facebooksida. Han har hört att folk sett delfin längs västkusten tidigare, men det har varit längre ut i kustbandet och inte inne i skärgården.

– Framför allt är det udda att den dyker upp mitt i vintern. Och det var kul att den gick så nära. Det var precis som att den ville ha kontakt med mig, säger han.