Bushs döttrar skickar en hälsning till Obamas döttrar

NYHETER

Om några dagar är Barack Obamas döttrar, Sasha och Malia, vanliga tonåringar, långt bort från Vita huset.

Två som vet precis vad de har framför sig är George W Bushs två tvillingdöttrar.

Nu vill de ge Obama-döttrarna några goda råd på vägen.

1 av 2 | Foto: AFP
Sasha och Malia Obama.

Malia Obama, 18, och Sasha Obama, 15, blir snart som vilka tonåringar som helst när deras pappa, Barack Obama lämnar Vita huset och sitt ämbete som USA:s president.

Några som gjorde precis samma resa men för åtta år sedan var Jenna Bush Hager och Barbara Bush, 35, döttrar till George W Bush.

De har nu skickat en hälsning via ett öppet brev på Time till Malia och Sasha.

Det var en kall novemberkväll för åtta år sedan när Malia och Sasha kom fram till Vita huset och skulle ta deras plats. Både Jenna och Barbara välkomnade dem in. De visades runt och fick ta över sovrummet och blev introducerade till all personal som arbetade för att göra Vita huset ”till ett hem”.

Goda råd

Och brevet innehåller många goda råd.

”Glöm aldrig de underbara människor som arbetat med er i Vita huset. Hon som välkomnade oss våra första dagar var en av floristerna, Nancy. Tjugo år senare var det hon som fixade blommorna till Jennas bröllop. Värna om er egen Nancy.

Vi har även kontakt med vår gamla Secret service-personal. De var där med oss under stora delar av vår uppväxt, under våra första dejter, till och med under en förlovning.”

”Njut av högskolan. Nu har ni inte längre världens bekymmer på era axlar. Utforska era passioner. Lär er vilka ni är. Gör misstag – ni får göra misstag.”

Och Jenna och Barbara avslutar brevet till Sasha och Malia genom att påminna dem om att en tung period i deras liv är över.

”Ni har genomlevt en oerhörd press som döttrar i Vita huset. Ni har fått utstå hård kritik riktad mot era föräldrar från folk som aldrig ens träffat dem. Som alltid, kommer era föräldrar att stötta er i er fortsatta resa. Precis som vi.”

Jenna Bush Hager är idag journalist och författare. Barbara Bush arbetar med hälsofrågor och är känd aktivist inom HBTQ-frågor.