Man död efter att ha kommit in till sjukhus med skottskador

Av: Karin Ahlborg, Richard Aschberg, Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

En 25-årig man har avlidit efter att ha kommit in på Karolinska sjukhuset med skottskador.

Föraren av den bil som mannen kom dit i uppger enligt en källa till Aftonbladet att de prejades av en annan bil och blev beskjutna.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts mannen sköts med två olika vapen, bland annat i huvudet, och nu kopplas mordet till en tidigare skjutning.

1 av 8 | Foto: P-O SÄNNÅS

Mannen kom på söndagskvällen in till Karolinska sjukhuset i Solna med skottskador.

Några timmar senare bekräftade polisen att han skjutits ihjäl.

– Den här skadade personen har avlidit till följd av sina skador, sa Karin Stanley på Stockholmspolisens kommunikationscentral vid 23-tiden.

Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Uppges ha stämt träff

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen en teori kring vad som hände innan mannen sköts. Ett antal män som alla känner varandra uppges ha bestämt träff på en plats i Sundbyberg och kom på söndagskvällen dit i två olika bilar.

Enligt samma källa har föraren av den bil som den skottskadade mannen kom in till sjukhuset i uppgett att de prejades av en annan bil i närheten av Karolinska sjukhuset och blev beskjutna.

Den avlidne mannen har enligt uppgifter till Aftonbladet skjutits med två vapen och ska bland annat ha träffats i huvudet.

Karin Stanley på Stockholmspolisen vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter, men bekräftar att den skjutne mannen kommit in till sjukhuset utan hjälp av polis eller ambulans.

Aftonbladets källa uppger även att fallet har koppling till lördagens skjutning i Fagersjö i södra Stockholm, där en man i 25-årsåldern sökte skydd på en pizzeria efter att ha träffats i ryggen.

Flera intagna till förhör

Sedan 25-åringen dödförklarats på Karolinska sjukhuset rubriceras söndagens skjutning som mord.

Polisen hämtade sent på söndagskvällen in fem personer till förhör, men ingen misstänkt finns i nuläget.

Under natten var ett område vid en avfart nära Karolinska sjukhuset avspärrat för teknisk undersökning, men polisen vill inte uppge var själva brottsplatsen är.

– Det är inget jag vill gå in på, säger Lena Baakki, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, tidigt på måndagsmorgonen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN