Preems vegetariska alternativ: Kyckling

Foto: Twitter / Preem
Marknadsföringen av den nya korven får många att reagera.
NYHETER

Nu lanserar Preem ett vegetariskt alternativ: kycklingkorv. I varje fall är det så produkten beskrivs i deras nya reklamfilm, skriver Dagens ETC.

Drivmedelskedjan Preem har lanserat en reklamfilm på Twitter där de marknadsför sitt nya matalternativ på bensinmackarna runtom i landet. Till filmen använder de sig av en hashtag: ”#vegetariskt”.

Det har fått en hel del personer att reagera – kyckling är nämligen, som många av oss är väl medvetna om, ett djur och alltså inte ett vegetariskt alternativ.

”Varför skriver ni #vegetariskt på något som uppenbarligen inte är vegetariskt? Kyckling är KÖTT”, skriver en användare som svar på Preems kampanj.

Foto: Twitter
Preems marknadsföring av korven blir kraftigt ifrågasatt.

Oklart om kyckling kan vara vegetarisk

Många verkar tycka att marknadsföringen är något missvisande. Såväl Dagens ETC som Aftonbladet har sökt Preem för att få svar på frågan om kyckling på något vis kan betraktas som ett vegetariskt alternativ. Men spörsmålet är fortfarande obesvarat.

Samtidigt fortsätter kommentarerna hagla på Twitter.

”Ni vet att kyckling inte är en grönsak?”, frågar en annan användare Preem.

Frågan ställs dock inte i själva reklamfilmen. Där testar bensinmacksbesökare Preems nya alternativ och visar sig, föga förvånande, bli positivt överraskade.

– Jag vill verkligen minska på rött kött, så det är ju perfekt, säger en av personerna som medverkar.

ARTIKELN HANDLAR OM