Brott

Åtalas för brutal våldtäkt och kidnappning

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Med en pistol mot sitt huvud tvingades kvinnan ned i ett källarutrymme.

Där misshandlades hon och våldtogs brutalt flera gånger av två personer som ska ha hotat att döda henne om hon gjorde motstånd.

Först ett dygn senare befriades hon i en massiv polisinsats.

Nu åtalas en 16-åring och en 25-åring för kidnappning och våldtäkt.

Den 29 april är polisens regionala insatsstyrka på plats i stadsdelen Holma, Malmö. Där ska några män hålla en kvinna inspärrad.

Insatsen blir dramatisk då en av de misstänkta drar vapen mot poliserna. Insatsstyrkan skjuter verkanseld mot honom och mannen träffas i benet. 

På platsen hittar polisen en medtagen kvinna i 20-årsåldern. Hon har varit försvunnen i ett dygn och utsatts för flera brutala våldtäkter. 

Blev lurad

Snart fattar polisen misstanke om att kvinnan har varit kidnappad av två personer. De ska ha lurat henne att möta dem på en angiven plats och sedan tvingat ned henne i en källare. 

En 16-åring och en 25-åring åtalas nu för människorov och våldtäkt av kvinnan. Enligt åtalet ska de ha tvingat ned kvinnan i en källare genom att hålla ett pistolsliknande föremål mot henne. I källaren ska de sedan ha tvingat henne att klä av sig och sedan sprutat kallt vatten på henne. 

Kvinnan ska ha blivit misshandlad med flera slag mot kroppen och huvudet. Dessutom har en av gärningsmännen hotat henne till livet genom att ha hållit en kniv mot henne. 

Våldtogs upprepade gånger

I källaren blir kvinnan brutalt våldtagen upprepade gånger. Båda de misstänkta ska ha genomfört våldtäkterna. 

De misstänkta har, enligt åtalet, begärt att en lösensumma på 20 000 kronor ska betalas av en bekant till kvinnan. Annars hotade de att skada henne.

Morgonen därpå förs kvinnan sedan upp i en lägenhet i fastigheten. Där fortsätter hoten och våldtäkterna tills det att gärningsmännen beslutar sig för att ta ned henne i källaren igen. Där håller de henne inspärrad tills det att polisen kommer till undsättning.

16-åringen menar att kvinnan varit med på det. 

– Han förnekar brott. Han har haft ett frivilligt samlag med målsägande och har inte varit involverad i någon kidnappning, utpressning eller annat brott, säger Staffan Lundgren, 16-åringens advokat.

Det ser ut som om 16-åringen är inblandad i en härva av brutala våldtäkter. Tidigare i år åtalades han för en liknande våldtäkt. 

”Har inte ens varit på platsen”

Den 18 mars ska han och en 23-årig bekant tvingat sig in i en sovande kvinnas lägenhet. Där ska de ha misshandlat, tagit stryptag och hotat henne till livet innan de våldtog henne.

Även här nekar 16-åringen inblandning. 

– Han har inte ens varit på platsen. Målsägande måste ha misstagit honom för någon annan. Hon har inte kunnat peka ut honom vid en fotokonfrontation, säger Staffan Lundgren.

Aftonbladet har sökt åklagare Kristina Amilon för en kommentar.

Den 25-årige mannen åtalas också för en annan våldtäkt den 8 april. Då ska han ha lurat in en kvinna i sin bil och sedan kört iväg med henne till en parkeringsplats. Där ska han, enligt åtalet, ha låst bildörrarna och sedan misshandlat och våldtagit kvinnan. Mannen åtalas dessutom för hot mot tjänsteman sedan han dragit vapen mot polisen vid insatsen den 29 april. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Våldtäkt