Flera ihjälskjutna på skola i Kenya

NYHETER

Minst sex människor, varav fem studenter, har skjutits ihjäl på en skola i Lokichogio i norra Kenya, enligt myndigheterna. En av de misstänkta gärningsmännen ska ha varit en student som stängts av för dåligt uppträdande.

Den avstängde studenten, som kom från Sydsudan, ska före attacken ha hotat såväl lärare som andra studenter.

– Han hade berättat för andra studenter att han skulle bränna ner skolan eller komma tillbaka och hämnas avstängningen, säger Seif Matata från de lokala myndigheterna till sajten Nation.

Återvände till skolans sovsalar och sköt studenter

Tillsammans med omkring tre personer misstänks han i natt ha återvänt till skolan. Där ska gruppen först ha dödat en vakt på skolan och sedan fortsatt in till killarnas sovsal och riktat vapnen mot studenter som de trodde låg bakom avstängningen. Därefter ska de ha gått vidare till tjejernas sovsal. Där skadades ytterligare personer.

Hur många som har skadats i attacken är fortfarande oklart.

– Vi vädjar till alla om att hålla sig lugna medan polisen genomför undersökningar och griper gärningsmännen, säger Seif Matata.

Dödades av ilsken mobb

Den avstängda studenten greps av polis senare under lördagen, men en ilsken folkmassa övermannade polisen och dödade den misstänkte gärningsmannen, rapporterar AP.

Kenyanska Röda Korset har evakuerat några av de skadade med flyg till ett sjukhus i staden Eldoret, uppger AFP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kenya

Sydsudan