Porrmogulens pris på Trump – 80 miljoner

avJoakim Magnå

NYHETER

80 miljoner kronor till den som klär av Donald Trump.

Det erbjuder porrkungen Larry Flynt, 74.

Hustler-ägaren vill se presidenten avsatt.

1 av 3

Nu svingar Larry Flynt, ägare och grundare av porrtidningen Hustler, vilt mot Donald Trump.

I en tidningsannons erbjuder han upp till tio miljoner dollar, motsvarande drygt 80 miljoner kronor, till den som lämnar information som leder till att presidenten avsätts.

Liz Claman, nyhetsankare på Fox Business, publicerade en bild av annonsen på Twitter – i ett inlägg som spridits vidare av Flynt själv.

”Försöket att avsätta Donald Trump kan framstå som ett småaktigt sätt för Demokraterna att omkullkasta ett legitimt val. Men mycket tyder på att det senaste valet var felaktigt på många sätt”, skriver Larry Flynt i annonsen, som publiceras i söndagens Washington Post.

Trump beskrivs som ”farligt olämplig” att utöva presidentämbetets ”extrema makt”. Flynt påpekar att Trump totalt fick färre röster än rivalen Hillary Clinton, men att han valdes på grund av elektorskollegiets ”besynnerlighet”.

”Destabiliserande dysfunktion”

Exemplen på varför Trump måste bort radas upp. Flynt nämner avskedandet av FBI-chefen James Comey och tillbakadragandet från klimatavtalet i Paris. Han anser också att Trump ”anstiftat till våld” genom sitt ”samvetslösa försvar” av Ku Klux Klan och nynazister efter våldsamheterna i Charlottesville.

Porrmogulen anklagar även presidenten för ”hundratals skamlösa lögner”, nepotism och för att ha ”anlitat okvalificerade personer”.

”Men mest oroande är att Trump, långt innan klimatförändringarna leder till en apokalyps, kan ha orsakat ett världsomspännande kärnvapenkrig”, fortsätter annonsen.

Att avsätta Trump blir en ”kladdig och diskutabel affär”, enligt Flynt, ”men alternativet – tre ytterligare år med destabiliserande dysfunktion – är värre”.

”Vi måste spola”

Det är inte första gången Larry Flynt utlyser belöningar. Redan i oktober 2016 erbjöd han pengar, en miljon dollar, för film- eller ljudmaterial på Donald Trump, och 1998 var han beredd att betala för att sänka den dåvarande presidenten Bill Clinton.

Han betonar att han menar allvar, han kommer att betala för rätt uppgifter.

Flynt frågar sig: Finns det oegentligheter i Trumps skatteuppgifter? Har presidenten samverkat med Ryssland? Har USA:s statsangelägenheter skadats för att skydda och gynna Trumps affärsimperium?

”Vi måste spola fram allting.”

Fem kontroversiella Trump-tweets vi minns 00:44
ARTIKELN HANDLAR OM