Barn brännskadade vid dansk skateboarduppvisning

Minst två uppges vara allvarligt skadade

NYHETER

Flera barn brännskadades – minst två allvarligt – vid en skateboarduppvisning i danska Sønderborg på lördagen.

Eld och tändvätska blåste ut över åskådarna vid ett av tricken.

– Folk står fortfarande här nere i stora grupper och gråter, säger ett vittne till danska BT.

Evenemanget ”Sønderborg Breakdown” gick av stapeln på lördagseftermiddagen och ett stort antal barn var på plats för att se skateboardåkare visa upp avancerade tricks.

Bland annat skulle de åka genom brinnande ringar. Det var när någon skulle hälla på mer tändvätska som en kraftig vind drog in och blåste elden mot publiken.

Sex barn fick föras till sjukhus, varav två eller tre med allvarliga skador, enligt danska medier. Även en vuxen ska ha fått lindriga skador.

Vittne: Folk började skrika

– Folk började skrika en massa. Det tog ett ögonblick innan man förstod att de inte bara skrek för att de var nervösa utanför att det hänt något allvarligt, säger ett vittne till Ekstra-Bladet.

– Allt vattnet som var till för arrangemanget hälldes över barnen. Från de närmaste lägenheterna kom grannar också med vatten, som hämtades genom fönstren.

Flera ambulanshelikoptrar skickades till platsen, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau. Barnen ska ha fått första eller andra gradens brännskador. Ingen ska vara livshotande skadad.

De skadade barnen uppges vara mellan 12 och 14 år gamla.

Ett vittne berättar för danska BT att många människor var kvar på platsen på kvällen. Många stod då fortfarande och grät. Vittnet skulle ha sett tricket med eldringen, men kom sent.

– Men bara ljuden från barnen var hemska nog, säger hon.

Polisen ska utreda händelsen

Polisen säger till samma tidning att de kommer att utreda händelsen.

– Vi har tagit emot en del videomaterial som vi nu vill titta närmare på. Bland annat för att se om säkerheten har varit i sin ordning, säger Søren Strægaard vid polisen.

Arrangemanget, som hålls årligen, var inne på den andra dagen av två när olyckan var framme. Sønderborgs kommun har kallat in krispersonal för att hantera efterspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark