Mc-klubb kör för offren i terrordådet

1 av 3
NYHETER

Kim Johansson, 25, startade ett motorcycle run mot terror. Allt för att hedra de människor som föll offer för terrordådet i Stockholm.

– Blommorna forslas bort och folk fortsätter leva, men det här är ingenting de drabbade kan glömma, säger han.

Hela konceptet kom igång den åttonde april 2017, dagen efter terrordådet i Stockholm. Kim Johansson, 25, satte sig själv på motorcykeln och körde in till stan för att lägga blommor på Sergels torg.

– Det kändes ensamt när jag stod där själv. Att jag bara lämnade mina blommor och åkte därifrån. Blommorna forslas bort och folk fortsätter leva, men det här är ingenting de drabbade kan glömma. Jag ville göra något större, för att hedra de drabbade, berättar han.

Efter den turen på motorcykeln bestämde han sig för att bjuda in alla han känner till ett ”motorcycle run” mot terror.

”Blev väl bemött”

Under lördagen samlades tjugo personer på motorcykel utanför Stockholm för att bege sig in mot Sergels torg.

– Vi blev runt tjugo stycken som åkte från Västberga in till stan för att lägga blommor utanför Åhlens, säger han och fortsätter:

– Vi utpekas ofta som avskum och många ser farliga ut men jag vill visa att många av oss är vanliga människor och att vi bryr oss. Och vi blev väl bemötta. Det var så många som tog kort och uppmuntrade det vi gjorde. Det kändes bra.

Kim hoppas på att det här är någonting som ska fortsätta och att han så småningom kan starta en fond för människor som går igenom ett trauma.

– Jag har själv gjort det. Absolut inte i sådan stor utsträckning. Men jag vill kunna hjälpa människor som upplever tragedier.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Folk